1. yle.fi
  2. Uutiset

Onnea uusille ylioppilaille! Ylen Ylioppilaskoneesta näet, kuka saa valkolakin

Listat päivittyvät sitä mukaa, kun koulut lähettävät nimiä.

Uudet ylioppilaat
Ylioppilaskoneen pääkuva, ylioppilaslakkia heiluttava käsi.
Jerina Kivistö

Tänä syksynä valmistuu 3 500 uutta ylioppilasta. Valmistuvien nimet on julkistettu tänään.

Ylioppilastutkintolautakunta on ilmoittanut tulokset kouluille torstaina kello 9. Yle on saanut tämän jälkeen Ylioppilaskoneen nimilistat kouluilta. Tiedot päivittyvät koneeseen sitä mukaa, kun koulut lähettävät nimiä. Suurin osa julkaistaan torstaina.

Uusia nimiä saattaa tulla vielä lähempänä lakkiaispäivää, kun kokelaat saavat suoritettua kesken olevia kurssejaan. Listoihin voi tulla myös muita korjauksia. Osa ylioppilaista puuttuu Ylioppilaskoneesta siksi, että he ovat kieltäneet nimensä julkaisun.

Syksyn tutkintoon ilmoittautui noin 46 500 kokelasta, mikä on noin 7 000 enemmän kuin viime syksynä. Tutkintoa suorittavien lisäksi luvussa ovat mukana myös kokeita uusivat ja tutkintoa täydentävät kokelaat. Kokeet järjestettiin noin 400 lukiossa ja niiden eri toimipisteissä.

Ylioppilasjuhlia vietetään kouluilla pääosin perinteiseen tapaan itsenäisyysjuhlan yhteydessä 4. joulukuuta. Käytännön toteutus riippuu kuntakohtaisesta koronatilanteesta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Harva ylioppilas valmistuu syksyllä, mutta se voi kuitenkin muuttua – rehtori: "Arvosanat halutaan maksimoida korkeakouluvalintojen vuoksi"

Abitreenit: Ylioppilaskokeiden pisterajat, syksy 2020

Lakkiaiset järjestetään koronasta huolimatta – kouluilla noudatetaan tiukasti turvaohjeita

Lue seuraavaksi