1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion pyöräparkkien siistiminen alkaa – hylättyjä pyöriä siirretään pois tilaa viemästä

Pyöräparkkeja tyhjennetään lokakuun aikana.

polkupyörät
Polkupyöriä parkissa Jyväskylän Asemakadulla.
Pyöräparkeissa on myös hylättyjä pyöriä, joita siirretään jälleen pois tilaa viemästä. Arkistokuva.Jarkko Riikonen / Yle

Kuopiossa aloitetaan pyöräparkkien siistiminen. Hylättyjä polkupyöriä poistetaan pyöräparkeista viemästä tilaa.

Pyöräparkkeja tyhjennetään lokakuun aikana. Tarkoituksena on vapauttaa tilaa käytössä oleville pyörille, sillä pyöräparkkeja ei ole tarkoitettu polkupyörien pitkäaikaissäilytykseen.

Hylätyt polkupyörät siirretään väliaikaisvarastoon.

Siivous on käynnistynyt valokuvauksilla. Keskustan parkit on kuvattu syyskuun lopussa ja kuvataan vielä uudelleen lokakuun aikana. Valokuvien perusteella päätellään, mitkä pyöristä ovat olleet pitkään käyttämättöminä. Hylättyinä on sekä ajokuntoisia että ajokelvottomia pyöriä.

Siirtokehotuksesta seitsemän päivää aikaa noutaa pyörä

Hylätyiksi epäiltyihin polkupyöriin kiinnitetään siirtokehotus, ja siirtoaikaa annetan seitsemän vuorokautta. Jos pyörän omistaja ei nouda pyöräänsä määräajassa, se siirretään kaupungin varastoalueelle.

Jos pyörä ehditään siirtää varastoalueelle, sen voi vielä lunastaa itselleen pyörän tietojen, henkilötodistuksen ja avainten turvin. Tuolloin maksettavaksi tulee pyörän varastosiirtotaksan mukainen 30 euron maksu.

Varastoon siirretyt polkupyörät kuulutetaan kaupungin nettisivuilla. Jos varastoitua pyörää ei noudeta 37 vuorokauden kuluessa, se siirtyy lopullisesti kaupungin omistukseen.

Lue seuraavaksi