1. yle.fi
  2. Uutiset

Karan koulusta lisää oppilaita ja opettajia karanteeniin Riihimäellä

Ruokapalvelut organisoivat ja järjestävät kootusti mahdollisuuden ateriapakettien noutamiseen ennalta sovitusta pisteestä.

karanteeni
Kuvassa koululaiset odottavat pääsevänsä sisälle koulurakennukseen.
Koulujen rehtorit lähettävät Helmi-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.Silja Viitala / Yle

Riihimäellä on asetettu lisää koululaisia ja opettajia karanteeniin Karan koulusta. Tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä on nyt asetettu karanteeniin 28 oppilasta ja yhdeksän opettajaa.

Taustalla on yhden oppilaan varmistettu koronatartunta. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet 20.–22. lokakuuta välisenä aikana.

Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit lähettävät Helmi-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

Työskentely jatkuu nyt etänä

Karan koulun karanteenissa olevat työskentelevät nyt etänä. Etäopiskelusta oppilaat ja huoltajat saavat erilliset ohjeet Helmi-viestinä.

Riihimäen ruokapalvelut järjestävät halukkaille ruokapaketteja kotiin noudettavaksi. Koulujen rehtorit tiedottavat karanteenissa olevia ja heidän huoltajiaan tarkemmista myös ruokapaketteja koskevista järjestelyistä. Ateriapaketit tilataan ennakkoilmoittautumisten perusteella kerralla koko karanteenin ajaksi, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Tartuntataudeista vastaavan lääkärin arvion mukaan kyseessä ei ole sama tartuntaketju, jonka vuoksi Karan koululla asetettiin viime viikonloppuna karanteeniin 33 ihmistä. Samaan aikaan Harjunrinteen koulusta asetettiin karanteeniin 36 ihmistä.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kanta-Hämeessä

Lue seuraavaksi