1. yle.fi
  2. Uutiset

Konepajayritys Finn-Power aloittaa yt-neuvottelut

Koronapandemia on vaikuttanut Finn-Power Oy:n tuotteiden ja palveluiden kysyntään. Tilausten määrä on pudonnut viime vuoteen verrattuna 30 prosenttia.

Finn-Power Oy
Finn-Powerin eli Prima Powerin tehdas Seinäjoella.
Finn-Power Oy on osa italialaista Prima Industrie -konsernia.Prima Power

Finn-Power aloittaa yt-neuvottelut enintään 36 ihmisen irtisanomiseksi.

Levyntyöstökeskuksia, yhdistelmäkoneita ja järjestelmiä Seinäjoella valmistava yritys on lomauttanut henkilöstöään alkuvuodesta lähtien, mutta yhtiön mukaan nyt on turvauduttava myös pysyvään työvoiman vähennykseen. Myös lomautuksia aiotaan jatkaa.

Koronaepidemia on Finn-Powerin mukaan vaikuttanut yhtiön tuotteiden ja palveluiden kysyntään.

Tilausten määrä on pudonnut lähes kolmanneksen. Liikevaihdon toipuminen tulee yhtiön arvion mukaan kestämään vuosia.

Yrityksen lähettämän tiedotteen mukaan koneita on saatu toimitettua maailmalle, mutta toimitusprojektit ovat olleet haastavia eri maiden koronatilanteista sekä niihin liittyvistä rajoitteista johtuen. Myös tilauskannasta sekä läpimenoajan pituudesta johtuen tilanne näkyi tuotannon kuormituksessa vasta loppukesästä alkaen.

– Meillä on vankka luottamus siihen, että pandemian aiheuttamasta taantumasta selvitään, vaikka se kestäisi arvioitua pidempäänkin, kunhan tehdään oikeita toimenpiteitä, toteaa general manager Jarmo Mursula.

Yrityksen näkemyksen mukaan liikevaihdon toipuminen vuosien 2018–2019 tasolle tulee kestämään useamman vuoden.

Finn-Power Oy työllistää Suomessa noin 360 henkilöä. Yritys on osa italialaista Prima Industrie -konsernia ja sen Prima Power-työstökonedivisioonaa. Yrityksen valmistamat levyntyöstökoneet tunnetaan nimellä PrimaPower.

Lue seuraavaksi