1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylässä päihteiden käyttäjille tarkoitettu palvelukeskus sulkee koronan takia ovensa – apua annetaan ulkona

Työntekijät jalkautuvat loppuvuodeksi keskustan alueelle. Heidän kanssaan voi myös sopia Hanskan sisätiloissa vierailuista.

Jyväskylä
Likapyykkiä kylpyhuoneessa.
Palvelukeskus Hanskassa päihteiden käyttäjät voivat muun muassa peseytyä ja pestä pyykkiä. Arkistokuva.Petri Aaltonen / Yle

Jyväskylän keskustassa toimiva päihteiden käyttäjille tarkoitettu palvelukeskus Hanska muuttaa toimintaansa loppuvuodeksi koronavirustilanteen vuoksi, kertoo Jyväskylän kaupunki tiedotteessaan.

Palvelukeskus sulkee ovensa ja Hanskan työntekijät jalkautuvat keskustaan. Asiakkaille tarjotaan kahvia, voileipiä ja lounasta ulkosalla.

Asiakas voi päästä myös palvelukeskuksen tiloihin hoitamaan asioitaan, kuhan sopii asiasta työntekijän kanssa.

Hanskassa asiakkaat voivat muun muassa peseytyä, pyykätä, levätä ja hoitaa viranomaisasioita.

− Tavoitteena on pitää Hanskassa asioivien asiakkaiden määrä suositelluissa rajoissa ja huomioida kaikkien asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus, mutta tarjota samalla palveluita heikommassa asemassa oleville asiakkaille, kertoo palveluesimies Marja-Liisa Ollikainen.

Hanskan toiminnasta vastaa Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö yhteistyössä Sovatek-säätiön Olohuone-hankkeen kanssa.

Toiminnassa mukana ovat myös Sovatek-säätiön Tukialus-hanke ja Jyväskylän Katulähetyksen Pyöröovesta ulos -hanke.

Lue lisää:

"Olin pirikoukussa ennen kuin tajusinkaan", sanoo Jani Ikonen – käyttäjät kertovat omin sanoin, kuinka heistä tuli huumeriippuvaisia

Jyväskylän ydinkeskustan asunnottomille ja päihteiden käyttäjille oleskelutila

Lue seuraavaksi