Nyt lentokentällä on tilaa vaikka muille jakaa – ja juuri niin tekee Finavia: veneelle on mahdollista ostaa talvisäilytyspaikka pysäköintitalosta

Venettä voi säilyttää Helsinki-Vantaalla ensi vuoden toukokuun loppuun saakka.

Maksimissaan kaksi metriä korkean veneen tai auton voi viedä nyt talvisäilytykseen Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kuva: Finavia

Lentoliikenteen vähentyminen on pakottanut Helsinki-Vantaan lentoaseman toimijat kekseliäiksi.

Nyt lentoasemayhtiö Finavia avaa lentoaseman pysäköintitalon autojen ja veneiden talvisäilytykseen.

Veneitä ja autoja voi tuoda katon alle, valvottuun P5-pysäköintihalliin, terminaali 2:n läheisyydessä. Säilytykseen jätettävien ajoneuvojen ja veneiden maksimikorkeus on kaksi metriä.

– Tämä aika mahdollistaa kokonaan uuden innovaation ja asiakasryhmän palvelemisen. Koronakriisin vuoksi halleissa on tänä talvena entistä enemmän tilaa. Normaalisti meillä ei olisi tähän mahdollisuutta, kertoo lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Korona-aika on synnyttänyt myös muita keksintöjä: Finnairin valmistamaa lentokoneruokaa myydään vantaalaisessa marketissa ja Vantaan kaupunki järjesti kesällä drive-in-elokuvia tyhjäksi jääneellä kaukoparkkipaikalla.

Veneiden ja autojen säilytyspalvelua on kysytty aiemminkin Helsinki-Vantaalta, mutta sitä ei ole ollut aikaisemmin mahdollista toteuttaa riittämättömän kapasiteetin vuoksi.

Yhden veneen tai auton talvisäilytys maksaa 89 euroa kuukaudessa. Säilytysaika päättyy viimeistään ensi toukokuun lopussa.

Lue seuraavaksi: