1. yle.fi
  2. Uutiset

Vastaamon tietomurto koskee viittätoista Kanta-Hämeen keskussairaalan potilasta

Yhteensä 15 potilaan tiedot ovat voineet vaarantua psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron yhteydessä. Sairaanhoitopiiri selvittää myös muiden palveluntuottajiensa tietoturvan.

tieto- ja viestintärikokset
Vastaamo Hämeenlinnassa.
Dani Branthin / Yle

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri täsmentää, että sen potilastiedot ovat voineet vaarantua maaliskuun loppuun 2019 saakka Vastaamon tietomurtojutussa. Aiemmin on kerrottu, että vuotaneet tiedot koskisivat asiakkuuksia ennen marraskuuta 2018.

Kanta-Hämeen keskussairaala on tehnyt maksusitoumuksia yhteensä 30 aikuispsykiatrian potilaalle vuodesta 2017 lähtien. Näistä 15 on ollut voimassa ennen maaliskuun loppua 2019.

Sairaanhoitopiiri on keskeyttänyt maksusitoumusten antamisen Vastaamolle ja pyytänyt yhtiöltä yksityiskohtaista selvitystä asiasta.

Sairaanhoitopiiri on lähettänyt potilaille kirjeen, jossa se tiedottaa asiasta lisää.

Potilaille, joilla on tällä hetkellä terapia kesken Vastaamossa, etsitään toinen palveluntuottaja. Vaihto on vapaaehtoinen. Jos potilas haluaa pysyä Vastaamon asiakkaana, sairaanhoitopiirin pitää ensin arvioida, täyttääkö Vastaamon toiminta nyt tietoturvavaatimukset.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri haluaa selvittää myös muiden palveluntuottajiensa tietoturvan asianmukaisuuden yhteistyössä muiden sairaanhoitopiirien kanssa.

Lue myös:

Tietovuodon ja kiristyksen kohteeksi joutunut kriisiviestinnän asiantuntija suomii Vastaamon viestintää: "Katastrofaalisen väärin"

Lue seuraavaksi