Pietarsaaren johtoon niukka kiinnostus – "Kolme on parempi kuin yksi"

Kaupunginhallitus päättää parin viikon päästä, miten prosessi jatkuu.

Kuva: Nathalie Lindvall

Kiinnostus Pietarsaaren kaupunginjohtajan virkaan on ollut laimeaa. Tehtävään haki kolme henkilöä. Hakuaika päättyi tiistaina.

Hakijoista kaksi on pietarsaarelaisia: vesilukkoja valmistavan Prevexin HR-päällikkö, kauppatieteiden maisteri Kenneth Holmgård sekä konsultti, kansainvälisissä tehtävissä toiminut valtiotieteiden ja kauppatieteiden maisteri Åsa Wallendahl. Lisäksi hakijoiden joukossa on kirjailija, valtiotieteiden maisteri Simon Häggblom Vaasasta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Peter Boström ei ota tuoreeltaan kantaa siihen, valitaanko uusi johtaja näiden hakijoiden joukosta vai jatketaanko hakua.

– Onneksi sentään kolme! Ratkaisu löytyy, sanoo Boström.

Hän uskoo, että kunta-alalla vellovat laajat muutokset sotereformeineen hyydyttää intoa kuntien johtoon, sillä kunnanjohtajan työnkuva tulevaisuudessa on murroksessa.

Kaupunginhallitus pohtii prosessin jatkoa budjettikokouksessaan kahden viikon kuluttua. Tavoitteena on saada uusi kaupunginjohtaja valittua mahdollisimman pian.

– Toivon, että valmista on vuodenvaihteessa, mutta saa nähdä, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Owe Sjölund Svenska Ylelle.

Hän kommentoi määrää sanomalla, että markkinatilanne on nyt tämä.

– Kolme on parempi kuin yksi.

Pietarsaaren edellinen kaupunginjohtaja Kristina Stenman siirtyi syksyllä yhdenvertaisuusvaltuutetuksi. Kaupunginjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi kaupunginlakimies Anne Ekstrand.