1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa suositellaan maskin käyttöä nyt kaikissa julkisissa tiloissa – yli 20 hengen yksityistilaisuuksia kehotetaan välttämään

Uudet suositukset ovat voimassa Oulussa alkuun kahden viikon määräajalla.

koronavirus
kasvomaski naisen naamalla
Oulussa suositellaan maskin käyttöä kaikissa julkisissa tiloissa. Kuvituskuva.Ari Tauslahti / Yle

Oulussa suositellaan maskin käyttöä nyt kaikissa julkisissa tiloissa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päätynyt antamaan uusia suosituksia Oulun huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Työryhmä ei päätynyt Oulua koskeviin rajoituksiin, vaan antaa nyt erilaisia suosituksia.

Uudet suositukset ovat voimassa alkuun kahden viikon määräajalla.

Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi. Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen toteaa, että tartuntojen tiedetään levinneen ja altistumisia tulleen perheen ja suvun sisällä.

Riskiryhmien suojelemiseksi tartunnoilta annetaan suositus, että yleisötilaisuuksiin osallistumisen jälkeen olisi hyvä pitää muutama päivä taukoa, ennen kuin vierailee esimerkiksi iäkkään omaisensa luona.

Ryhmämuotoisen harrastamisen suosituksia päivitetään myös. Esimerkiksi liikuntaharrastuksissa kehotetaan porrastamaan pukutilojen käyttöä ja valmentajille tulee maskisuositus. Terveysviranomaiset keskustelevat suosituksista tarkemmin oululaisten seurojen kanssa huomenna.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi