1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mopot

Ylivieskassa kampanjoidaan mopojen turvallisuudesta kepin sijaan porkkanalla: turvalliset menopelit palkitaan

Kaupungissa jaetaan vielä tänä vuonna kymmeniä lahjakortteja laillisiksi todetuille mopoille.

mopot
Mopo ja poliisiauto.
Liikenneturva jakaa loppuvuodesta lahjakortteja turvallisille mopoille Ylivieskassa.Toni Pitkänen / Yle

Ylivieskan kaupunki ja Oulun poliisilaitos kampanjoivat mopoturvallisuudesta uusin keinoin.

Viritettyjä mopoja ja kaupungin mopokulttuurissa ilmennyttä temppuilua yritetään kitkeä laillisten mopedien palkitsemisella.

Loppuvuodesta Liikenneturva jakaa kymmeniä lahjakortteja mopoille, jotka ovat laillisia ja turvallisia.

Lisäksi mopoilijoiden vanhemmat voivat tarkastuttaa katsastusasemalla menopelin turvallisuuden. Tarkastukseen mentäessä ei tarvitse pelätä, että mopo määrättäisiin ajokieltoon, kertovat osapuolet tiedotteessaan.

Samalla yritetään kitkeä myös töhrimisrikollisuutta, joka on ryöpsähtänyt keskustassa. Ylivieskassa on poliisin mukaan tutkittu runsaan vuoden aikana yli 60 töhrimistapausta. Kaupungilta on kulunut paljon rahaa töhryjen poistamiseen.

Oulun poliisilaitos ja Ylivieskan kaupunki ovat tehneet yhdessä myös valistusvideon. Se on julkaistu kaupungin ja poliisin YouTube-kanavilla.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Youtubessa

Vaarallisia mopoja on yritetty suitsia jo järjestämällä keskustelutilaisuus mopoilijoiden kanssa. Poliisi, kaupunki ja Liikenneturva suunnittelevat jo uutta tilaisuutta, joka on tarkoitus järjestää vanhemmille, kunhan koronatilanne helpottaa.

Lue myös:

Vanhempi, älä syyllisty, jos et tunnista viritettyä mopoa – poliisillekin vaikea tehtävä

Lue seuraavaksi