1. yle.fi
  2. Uutiset

Riihimäellä 480 oppilaan yläkoulu siirtyy etäopetukseen – koulussa kolme erillistä tartuntaketjua

Karanteenissa on 85 henkilöä. Etäopetus kestää maanantaihin 9. marraskuuta asti.

etäopetus
Kakkosluokkalainen poika opiskelee kotona etänä.
Karan koulussa Riihimäellä yli 480 oppilasta sekä koulun henkilökunta siirtyvät etäopetukseen. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Karan koulu Riihimäellä on siirtynyt keskiviikkona nopealla aikataululla etäopetukseen, kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Koulupäivä päättyi kaikkien oppilaiden osalta keskiviikkona kello 9.50. Etäopetus alkaa torstaina.

Järjestelyn taustalla on koulussa todettu uusi koronatartuntaketju. Koulussa on todettu lyhyen ajan sisällä nyt yhteensä kolme erillistä tartuntaketjua.

– Tartuntatautilääkäri ilmoitti tänä aamuna, että Karan koulussa on todettu kolmas tartunta ja päädyimme poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä, kertoo Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Jarkko Niiranen.

Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin neljäkymmentä. Karanteeniin on asetettu nyt yhteensä 85 henkilöä.

Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Aiemmin Karan koulussa on todettu kaksi toisistaan erillistä koronatartuntaketjua, joiden johdosta koulussa on asetettu oppilaita ja opettajia karanteeniin kahdessa eri vaiheessa.

Myös toisesta yläkoulusta on asetettu oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin Riihimäellä. 36 henkilöä on karanteenissa Harjun koulusta, joka sijaitsee Karan koulun vieressä.

– Harjunrinteen koulun tilanne on tällä hetkellä parempi, kertoo avoterveydenhuollon apulaisylilääkäri Heidi Hyväri Riihimäen seudun terveyskeskuksesta.

Koulujen rehtorit tiedottavat Helmin kautta sekä oppilaita että huoltajia etäopetuksen tarkemmista järjestelyistä ja ruokailusta vielä keskiviikon aikana. Karan koulu palaa lähiopetukseen maanantaina 9. marraskuuta.

Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Jarkko Niiranen vetoaa Karan koululaisten perheisiin, että he suhtautuisivat etäopetukseen ja koronatilanteeseen vakavasti, jotta koronaviruksen leviäminen edelleen saataisiin estettyä.

Lue myös: Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Lue seuraavaksi