1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa koronaepidemia on kiihtymisvaiheen kynnyksellä, vaikka muualla maakunnassa ei – johtajaylilääkäri kommentoi tilannetta keskiviikkona

Suurin osa Pohjois-Pohjanmaan kahden viime viikon koronatartunnoista on todettu Oulussa.

koronavirus
Koeputkia  Messukeskuksen drive-in-koronavirustestausasemalla.
Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kahden viikon aikana 99 koronatartuntaa. Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle
Oulun yliopistollinen sairaala.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi Oulun koronatilannetta keskiviikkona. Toimittaja Risto Degerman, kuvaus Paulus Markkula.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa on Oulussa. Tartuntojen alkuperä pystytään kuitenkin edelleen pääosin selvittämään, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoi Ylen verkkolähetyksessä keskiviikkona, mitä kiihtymisvaiheen kynnyksellä oleminen Oulussa käytännössä tarkoittaa. Video haastattelusta löytyy tämän artikkelin yläosasta.

– Jos Oulua yksittäin tarkastellaan, niin voidaan puhua, että siinä kiihtymisvaiheen kynnyksellä ollaan. Tartuntojen määrät ovat lisääntyneet ja toisaalta jäljitettäviä ovat edelleen kyllä, Korpelainen toteaa haastattelussa.

Sairaanhoitopiirin mukaan maakunnassa ollaan edelleen epidemian perustasolla, mutta Oulun osalta on siirrytty kiihtymisvaiheen kynnykselle.

Oulun alueelle annettiin tiistaina uusia koronaan liittyviä suosituksia. Kasvomaskin käyttöä muun muassa suositellaan nyt kaikissa julkisissa tiloissa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue seuraavaksi