1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi otti kiinni yliajosta epäillyn, kuorma-autoa ajaneen miehen – sivullinen löysi tiellä makaavan elottoman miehen Helsingissä

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

rikokset
Poliisin virkamerkki työhaalarin hihassa
Poliisi tiedotti tapauksesta lisää tänään keskiviikkona.Matias Väänänen / Yle

Sivullinen henkilö ilmoitti eilen tiistaina aikaisin aamulla, että tiellä makaa eloton mies Lucina Hagmanin kujalla Pihlajamäessä Helsingissä. Paikalle hälytettiin sekä ensihoito että poliisi, ja maassa maannut 38-vuotias mies todettiin kuolleeksi. Hänen epäiltiin joutuneen ajoneuvon yliajamaksi.

Poliisi tiedotti tänään keskiviikkona, että on selvittänyt yliajaneen ajoneuvon, joka oli kuorma-auto, sekä sen kuljettajan henkilöllisyyden.

Kuljettaja on vuonna 1997 syntynyt mies, joka on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

– Kuljettaja on kertonut havainneensa ajoradalla ihmisen makaamassa, mutta kiistää törmänneensä, vaan kiertäneensä tämän. Kuljettaja pysäköi auton lähistölle. Tutkinnassa on selvinnyt, että kuljettaja ja matkustaja olivat pian palanneet tapahtumapaikalle jalan, mutta vasta paikalle saapunut sivullinen soitti asiasta hätäkeskukseen, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Kuorma-auton kyydissä oli tapahtumahetkellä kuljettajan lisäksi vuonna 1996 syntynyt mies, joka on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Häntä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta ja pelastustoimen laiminlyömisestä.

– Epäiltyjä oli puhutettu jo tapahtumapaikalla, jolloin he eivät olleet kertoneet törmäyksestä eivätkä ilmoittautuneet itse myöhemminkään, Kanth sanoo.

Lue seuraavaksi