1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hoitotakuu

Hoitotakuun toteutuminen takkuaa Mehiläinen Länsi-Pohjassa – sairaanhoitopiiri edellyttää tilanteen pikaista korjaamista

Ongelmia on ollut etenkin kiireettömiin kaihileikkauksiin pääsyssä.

hoitotakuu
Mehiläinen Länsi-Pohja Kemi
Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että tällä hetkellä sairaalassa suurin ongelma on hoidontarpeen arvioinnissa, mikä pitäisi tehdä kolmessa kuukaudessa.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ollaan huolissaan siitä, että erikoissairaanhoitoon pääsy ei toteudu Mehiläinen Länsi-Pohjassa hoitotakuun mukaisesti. Sairaalassa on ollut ongelmia etenkin kiireettömiin kaihileikkauksiin ja kuulotutkimuksiin pääsyssä.

Lain mukaan kiireettömään erikoissairaanhoitoon pitää päästä kuuden kuukauden sisällä siitä, kun hoidon tarve on todettu.

Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että tällä hetkellä suurin ongelma on hoidontarpeen arvioinnissa, joka pitäisi tehdä kolmessa kuukaudessa.

Sairaanhoitopiirin yhtymähallitus edellyttää, että hoitoon pääsy pitää saada lain edellyttämälle tasolle vielä tämän vuoden aikana.

– Vaikka Mehiläinen Länsi-Pohja tuottaa erikoissairaanhoidon palveluita, on sairaanhoitopiiri vastuussa niiden järjestämisestä ja myös hoitotakuun toteutumisesta, sairaanhoitopiirin yhtymähallituksen puheenjohtaja Martti Ruotsalainen huomauttaa.

Lue seuraavaksi