1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Tampereen terassikausi voi jatkua koko talven – kaupunki selvittää yrittäjien kiinnostusta talvikauden toimintaan

Ravintolan pitää saada suostumus kauden jatkamisesta myös talo- tai kiinteistöyhtiöltä.

Tältä näytti terassi Hämeenkadulla kesäkuun alussa. Nyt Tampereen kaupunki olisi valmis antamaan luvat terasseille koko talveksi. Kesäluvat ovat poikkeuksellisesti voimassa marraskuun puoliväliin asti. Kuva: Miikka Varila / Yle

Tänä vuonna Tampereen ravintoloiden terassikausi on tavanomaista pidempi. Normaalivuosina terassien kesäkausi on päättynyt syyskuun loppuun mennessä, mutta nyt kaupunki on päättänyt jatkaa ravintoloitsijoiden terassilupia ilman erillistä hakua 15. marraskuuta asti.

Lisäksi Tampereen kaupunki on lähettänyt terassi- eli ulkotarjoilualueen vuokranneille asiakkailleen sähköpostitse kyselyn (siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun), jossa selvitetään yrittäjien halukkuutta jatkaa terassitoimintaa koko talvikauden.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että terassitoiminnan jatkaminen yli talven on mahdollista nykyisillä terassikonsepteilla ja aluevarustuksella, jos toiminta voidaan järjestää ulkoalueella turvallisesti ja väljästi.

Kaupunki selvittää terassitoiminnan toteuttamisedellytykset kunkin jatkamisesta kiinnostuneen yrittäjän kanssa. Asunto-osake- tai kiinteistöosakeyhtiön, jossa liiketila sijaitsee, tulee antaa suostumus kauden jatkamiselle.

Tälle vuodelle hyväksyttyjen aluelaajennusten jatkomahdollisuudet selvitetään tapauskohtaisesti. Kokonaan uudet perustettavat ulkotarjoilualueet käsitellään uusina hakemuksina. Pysyväisluontoisempiin uusiin rakenteisiin, aitauksiin ja kalusteisiin on haettava asianmukaiset luvat rakennusvalvonnasta.

Yrittäjiä pyydetään vastaamaan kyselyyn viimeistään sunnuntaina 1. marraskuuta 2020.