1. yle.fi
  2. Uutiset

Majoitustilastot Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ovat maan positiivisimpia – Oulun kauppakamarissa iloitaan loppukesän luvuista

Yöpymisiä oli heinä–elokuussa runsaammin kuin edellisenä vuonna. Muualla Suomessa luvut ovat olleet pääosin negatiivisia.

majoitus- ja ravitsemistoiminta
Käsidesi ja matkustuskortteja Hotelli Revontulen vastaanottotiskillä.
Varsinkin Pohjois-Pohjanmaalla mökit ovat olleet suosittuja. Kainuussa taas hotelleissa yöpymisten määrä on ollut heinä–syyskuussa suurempi kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Kuvituskuva.Jarkko Riikonen / Yle

Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu ovat kiinnostaneet hotelli- ja mökkimatkailijoita loppukesästä, kun useassa muussa maakunnassa on ollut rajuakin yöpymismäärän vähenemistä.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun majoitusliikkeissä yöpymisiä oli heinä–elokuussa runsaammin kuin edellisenä vuonna. Samaan aikaan suurimmassa osassa Suomea majoitusmäärät laskivat paikoin jopa kymmeniä prosentteja vuoden takaisesta.

Vielä syyskuussakin yöpymismäärän kehitys on ollut kahdessa pohjoisessa maakunnassa muuta Suomea parempi, käy ilmi Tilastokeskuksen julkaisusta.

Pohjois-Pohjanmaalla kasvua on ollut nimenomaan mökkeilijöiden yöpymisissä, Kainuussa taas hotelliyöpymisten määrässä on ollut nousua edellisvuoteen nähden.

Varsinkin Pohjois-Pohjanmaalla on nautittu nousevista luvuista. Syyskuussa se oli ainoa Suomen maakunta, jossa yöpymiset majoitusliikkeissä suhteellisesti lisääntyivät. Kasvua oli seitsemän prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Muualla maassa on ollut syyskuussa laskua aiempaan keskimäärin lähes kolmanneksen verran.

Oulun kauppakamarin palvelusektorin johtaja Maria Juurikka iloitsee hyvin sujuneesta loppukesästä kahdessa maakunnassa.

– Ruka ja Kalajoki ovat olleet plussalla, samoin Kainuussa on ollut kohteita plussalla. Siellä on suosittuja kesämatkailu- ja ulkoilukohteita, joissa on hyvät palvelut. Esimerkiksi Rukalla on myös panostettu ympärivuotiseen matkailuun.

Juurikka näkee, että Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on ollut erityisesti mökkiyöpyjiä loppukesästä. Alueelle on saapunut niin perhematkailijoita kuin retkeilijöitä kotimaasta. Myös syysloma on sujunut hyvin, kun koronatilanne oli vielä suhteellisen rauhallinen.

– Talvi tuo haastetta, kun kansainvälistä matkailua ei entiseen tapaan tule.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi