Hyppää sisältöön

Kosketinkiskoja valmistava Unipro siirtää toimintansa Oulusta Hämeenlinnaan

Unipro tulee työllistämään 25 henkilöä ja välillisesti vielä yli 20 henkilöä.

Moreenin alue saa uuden yrityksen Oulusta. Kuva: Timo Leponiemi / Yle

Hämeenlinnassa Moreenin yritysalue saa uuden yrityksen, kun kosketinkiskoratkaisuja tuottava Unipro Oy on päättänyt siirtää toimintansa Oulusta Hämeenlinnaan.

Unipron suunnitelmissa on rakentaa aluksi Moreenin yritysalueelle noin 3 000 neliömetrin halli. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti alkuvuodesta 2021. Unipro tulee investoimaan Moreenin toimintaansa aluksi yli kuusi miljoonaa euroa.

Erilaisiin kohdevalojärjestelmiin kosketinkiskoja valmistava Unipro tulee työllistämään 25 henkilöä ja välillisesti vielä yli 20 henkilöä.

Unipron toimitusjohtaja Vesa Samela kertoo tiedotteessa, että yrityksen on tarkoitus kasvattaa liiketoimintaansa systemaattisesti kotimaisen ja kansainvälisen markkinoiden ja kysynnän mukaisesti, mikä tarkoittaa mahdollisesti tarvetta laajentaa toimitiloja tulevaisuudessa entuudestaan.

Unipron kanssa samaan halliin sijoittuu myös johtokanavia ja pistorasiapylväitä valmistavan Meka Pro Oy:n liiketoimintoja. Sekä Unipro Oy että Mekapro Oy kuuluvat Propria konserniin.

Hämeenlinnassa ollaan tyytyväisiä

Linnan Kehityksen sijoittumispalvelutiimin johtaja Ari Räsänen kertoo, että sijoittumispalvelutiimi on tehnyt yli puolen vuoden ajan tiiviisti yhteistyötä Unipron kanssa onnistuneen sijoittumisen mahdollistamiseksi.

– Moreenin yritysalue Hämeenlinnassa on täsmälleen oikea paikka Unipron kaltaiselle tuotannolliselle yritykselle, koska sieltä löytyy kaikki liiketoimintaan tarvittavat palvelut. Myös sijainti on markkinoihin nähden paras mahdollinen esimerkiksi satamiin ja lentokentille suuntautuvaa logistiikkaa ajatellen.

Räsänen muistuttaa tiedotteessa, että useimmat Moreeniin sijoittuneista toimijoista ovat onnistuneesti kasvattaneet liiketoimintaansa.