1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vahingonkorvaus

Soinin kunta ja Erämaan elämyskeskus käräjillä useita päiviä – kunnalta vaaditaan puolen miljoonan korvauksia

Soinin kunta on ajautunut erikoiseen tilanteeseen rinneyrittäjän kanssa. Käräjiä istutaan ainakin neljä päivää.

vahingonkorvaus
Vuorenmaan rinnehiihtokeskuksen rinneravintola täyttyi kiinnostuneista kuntalaisista tiistain keskustelutilaisuudessa 18.2.
Erämaan elämyskeskus vaatii eteläpohjalaiselta Soinin kunnalta vahingonkorvauksia. Pasi Takkunen / Yle

Soinin kunnan ja Vuorenmaan rinnekeskusta pyörittäneen Erämaan elämyskeskuksen välisen kiistan käsittely alkaa torstaina Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Erämaan elämyskeskusta edustava Jorma Leppäniemi vaatii kunnalta puolen miljoonan euron vahingonkorvauksia. Yrityksen näkemyksen mukaan kunta on syyllistynyt sopimusrikkomukseen. Rikkomuksen takia rinnealuetta on jouduttu pitämään kiinni useita päiviä, mikä on aiheuttanut yritykselle vahinkoa.

Soinin kunnan mukaan vaatimukset ovat aiheettomia.

Kunta ja yritys allekirjoittivat sopimuksen rinnekeskuksen pyörittämisestä kymmeneksi vuodeksi viime kesänä. Ongelmat yhteistyössä alkoivat jo ennen joulua. Soinin kunta irtisanoi sopimuksen keväällä ja on myös häätänyt yrityksen alueelta.

Käsittelyyn on varattu kaikkiaan kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä käsitellään kirjallisia todisteita, henkilötodisteluille on varattu kaksi päivää loka-marraskuussa. Lisäksi häädöstä tehty kanne käsitellään joulukuussa.

Lue lisää: Soinin kunta joutuu häätämään Vuorenmaan rinneyrittäjän

Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjä irtisanomisesta: "Tuli maksamaan kunnalle muutaman miljoonan ylimääräistä"

Riita Soinin laskettelukeskuksessa syvenee – kunta haluaa irti sopimuksesta, yrittäjä uhkaa miljoonakorvauksilla

Ilo uudesta rinneyrittäjästä oli lyhyt pienessä Soinin kunnassa – petoksista tuomitun yrittäjän kanssa roihahti ilmiriita hetkessä

Lue seuraavaksi