1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi ja Puolustusvoimat tutkivat mahdollista sodanaikaista löydöstä Porvoossa

Poliisi ei kerro raivauspaikan tarkkaa sijaintia etukäteen, eikä päästä ulkopuolisia sen näköetäisyydelle raivauksen aikana.

Räjähdeasiantuntemus
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Jos maan alta löytyy räjähde, se pyritään tekemään siirtoturvalliseksi tai vaarattomaksi jo paikan päällä.

Poliisilla ja Puolustusvoimilla on tänään torstaina raivausoperaatio Porvoossa (siirryt toiseen palveluun) keskellä metsää. Poliisin mukaan raivausoperaatio ei lähtökohtaisesti näy ulkopuolisille, eikä siitä pitäisi olla merkittävää liikennehaittaa.

Raivauspaikan näköetäisyydelle ei päästetä ulkopuolisia, joten operaatiosta ei poliisin mukaan aiheudu vaaraa ulkopuolisille.

Poliisille on tullut porvoolaiselta maanomistajalta ilmoitus jonkinlaisesta rautaesinelöydöksestä syvältä maan uumenista, jota ilmoittaja epäili jopa sodanaikaiseksi räjähteeksi.

Poliisi ja Puolustusvoimat selvittävät yhteistyössä, millaisesta esineestä on kyse. Jos maan alta löytyy räjähde, se pyritään tekemään siirtoturvalliseksi tai vaarattomaksi jo paikan päällä.

Poliisi ja Puolustusvoimat eivät kerro julkisuuteen raivausoperaation tarkkaa paikkaa, että operaatio hoituu mahdollisimman turvallisesti.

Jonkin matkan päässä raivausalueesta on yksittäisiä omakotitaloja. Poliisi ja Puolustusvoimat pyrkivät tavoittamaan lähialueen asukkaat ja kertomaan heille raivausoperaatiosta ennen sen alkamista.

Poliisi kertoo myöhemmin julkisuuteen operaation päättymisestä ja millainen löydös oli.

Poliisi tiedotti raivauksesta myös Twitterissä.

Poliisi tiedotti myöhemmin torstaina, ettei kohteesta löytynyt räjähdettä vaan muuta metallia ja nauloja, jotka aiheuttivat todennäköisesti metallinpaljastimen hälytyksen.

Lue seuraavaksi