1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Käteisellä rahalla saa edelleen maksaa Tampereen seudun bussiliikenteessä

Lähimaksu pankkikortilla tulee kuitenkin valikoimaan. Käteisrahalla on viime aikoina maksettu kolmisen prosenttia Nysse-matkoista.

joukkoliikenne
Kakkosen bussi kurvailee Tampereen keskustorilla.
Yle / Mari Vesanummi

Kolikot ja setelit kelpaavat ensi vuonnakin Tampereen seudun joukkoliikenteessä. Käteisestä luopumista esitettiin keskiviikon lautakuntakokouksessa, mutta ajatuksesta luovuttiin toistaiseksi.

Paljon toivottu lähimaksaminen kortilla tulee kuitenkin käyttöön huhtikuun alussa. Silloin avautuu myös ratikan koeliikenne matkustajille. Lastenvaunujen kanssa pääsee kyytiin maksutta, vaikka tämä etu aiottiin jättää pois ratikasta.

Jälleenmyyntipisteisiin tulee keväällä kaupaksi myös qr-koodillisia kertalippuja, jotka on suunnattu etenkin raitiovaunun käyttäjille. Ne eivät sisällä vaihto-oikeutta. Näin siitä huolimatta, että ratikan käyttö edellyttää hyvin monilta vaihtoa bussiin ja toisin päin.

Hinnankorotukset jäävät hieman maltillisemmiksi kuin ennakoitiin. Esimerkiksi arvolipuista saa ensi vuonna maksaa noin 3 prosenttia enemmän kuin nyt. Liikenteen kustannuksia on saatu alenemaan vuoroja vähentämällä.

Vaihtokelpoisiin matkalippuihin tulee yhtenäinen 90 minuutin vaihto-oikeus.

Lisätietoja löytyy mm. Tampereen seudun joukkoliikenteen (siirryt toiseen palveluun) nettisivuilta.

Lue seuraavaksi