Amazonin ruotsalaisen verkkokaupan kielikukkaset herättävät ihmetystä – myynnissä "raiskausverhoja" ja sukupuolielimiä

Amazon lanseerasi odotetun ruotsinkielisen verkkokauppansa eilen. Omituiset automaattikäännökset kummastuttavat.

Amazonin ruotsalainen verkkokauppa vilisee hämmentäviä käännöksiä. "Kuk" on slangisana miehen sukupuolielimelle. Varsin monia tuotteita myydään nimikkeellä kuk. Kuva: Kuvakaappaus Amazonin ruotsalaisesta verkkokaupasta.

Verkkokauppajätti Amazon avasi eilen ruotsalaisen verkkosivustonsa. Verkkosivuston erikoinen kieli on herättänyt huomiota.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty omituisia tuotekuvauksia, kuten suihkuverho, jota luonnehditaan raiskausverhoksi ja tauluja, joiden sanotaan esittävän miesten sukupuolielimiä. Kukkoa esittävää taulua esitellään muun muassa tekstillä "stor kuk" eli vapaasti käännettynä iso kalu. Sana toistuu useiden tuotteiden kohdalla.

.

Amazonin ruotsalaisella sivustolla voi ilmeisesti myös ostaa huumeita eli "knark", kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet.

Yhden sosiaalisessa mediassa leviävän kuvakaappauksen perusteella Amazonin verkkokaupassa on myös esillä jäätelökoneita, jotka erehdyttävästi muistuttavat vaatteita.

Uuden verkkokaupan odotetaan kiristävän kilpailua, kun ruotsalaiset kuluttajat nyt saavat palvelua äidinkielellään, tai ainakin sitä muistuttavalla kielellä. Amazon on myös avaamassa logistiikkakeskuksen Ruotsin Eskilstunaan.

On jopa arveltu, että erikoiset käännösvirheet olisivat jonkinlainen markkinointikikka. Ruotsin TV:n, SVT:n mukaan on epäselvää onko kukaan ruotsia osaava tarkistanut sivun ennen sen käyttöönottoa.

SVT:n haastatteleman (siirryt toiseen palveluun) asiantuntijan mukaan Amazon käyttää automaattista käännösohjelmaa ja oletettavasti tekstit paranevat palautteen seurauksena. SVT on tavoitellut Amazonin edustajia kommenttia varten, siinä onnistumatta. Resumé-lehdelle (siirryt toiseen palveluun) lähettämässään sähköpostissa Amazon lupaa korjata nettisivun omituisuudet.