1. yle.fi
  2. Uutiset

Pikku-Syötteen nuoriso- ja vapaa-ajankeskuksessa 355 henkilöä altistunut koronavirukselle

Viisi keskuksessa ollutta henkilöä on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Altistuneet ovat usean kunnan alueelta.

koronavirus
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Kuvituskuva.

Pudasjärven Pikku-Syötteellä on tapahtunut satojen henkilöjen joukkoaltistuminen koronavirukselle syyslomaviikon aikana. Nuoriso- ja vapaa-ajankeskuksessa olleilla viidellä henkilöllä on myöhemmin todettu koronatartunta ja mahdollisia altistuneita on kaikkiaan 355 henkilöä. Sekä sairastuneet, että altistuneet ovat vierailleet tai työskennelleet Pikku-Syötteellä 19.–23. lokakuuta.

Yksi virukseen sairastuneista on nuoriso- ja vapaa-ajankeskuksen työntekijä.

Tilanne todettiin keskiviikkoiltana. Toiminnan luonteesta johtuen altistuneisiin lasketaan kaikki Pikku-Syötteen nuoriso- ja vapaa-ajankeskuksessa vierailleet tai siellä työskennelleet henkilöt viime viikon maanantaina ja perjantain välisenä ajalta.

Terveysviranomaisille on toimitettu lista kaikista mahdollisesti altistuneista, joita on eri kunnista.

Suurelle joukolle altistuksesta ilmoittaminen vie aikaa. Ilmoituksen tekee jokaiselle henkilökohtaisesti oman kunnan tartuntatautilääkäri tai -hoitaja.

– Tämä etenee, kun ehdimme informoida joka puolelle. Työtä aloitettiin jo eilen illalla, mutta kun kyse näin isosta määrästä se vie aikansa, Oulunkaaren kuntayhtymän ylilääkäri Tuula Saukkonen sanoo.

Tuula Saukkonen kertoo, että altistuneet asetetaan karanteeniin, jonka kesto on kymmenen päivää. Viranomainen tekee päätöksen karanteeniin asettamisesta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi