1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallostadion

Lahden Kisapuiston uudistamista hahmotellaan viherkynällä

Hiilineutraalin stadionin rakentamisidea on vasta alkuvaiheessa. Nyt selvitetään muun muassa EU-rahoituksen mahdollisuutta.

jalkapallostadion
Lahden kisapuiston jalkapallostadion
Juniorit harjoituksissa Kisapuiston nykyisellä stadionilla. Petri Niemi/Yle

Lahden Kisapuiston uuden jalkapallostadionin mahdollista rakentamista selvitetään nyt ympäristöystävällisestä näkökulmasta.

Päijät-Hämeen kestävän kasvun ohjelmassa vuosille 2021-2023 on kirjattu tavoitteeksi luoda maailman ensimmäinen hiilineutraali jalkapallostadion yhdessä alueen yritysten ja korkeakoulun kanssa.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo, että tällä hetkellä selvitetään vasta EU:n elvytysrahoituksen hakua, joka käynnistyy ensi huhtikuussa. Samalla tutkitaan, miten esimerkiksi Euroopan jalkapalloliitto voisi tukea kestävän kehityksen rakentamista.

Veikkausliigajoukkue FC Lahti pelaa ottelunsa tällä hetkellä urheilukeskuksen stadionilla. Seura on neuvotellut kaupungin kanssa Kisapuiston stadionin uudistamisesta pitkään, mutta osapuolet eivät ole löytäneet toistaiseksi kaikkien hyväksymää mallia.

Lue lisää:

Jalkapalloliigan vanhentuneet stadionit uusitaan monessa kaupungissa – Lahden Kisapuiston kohtalo yhä neuvotteluvaiheessa

Lue seuraavaksi