1. yle.fi
  2. Uutiset

Madetoja-palkinnon saa sopraano Anu Komsi

Palkintoraati kiittelee Komsin panosta suomalaisen nykymusiikin esittäjänä ja edistäjänä poikkeukselliseksi.

oopperalaulajat
Pohjantähti-oopperan ensi-ilta.
Kokkolan Oopperayhdistys esitti Meyerbeerin Pohjantähti-oopperaa vuonna 2017 myös Helsingin Musiikkitalossa. Anu Komsi teki vaikutuksen Pohjantähdessä.Ulla NIkula / West Coast Kokkola Ooppera

Yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia koloratuurisopraanoja, kokkolalaissyntyinen Anu Komsi saa Suomen Säveltäjät yhdistyksen Madetoja-palkinnon.

Palkintoraadin mukaan Anu Komsin panos suomalaisen nykymusiikin esittäjänä ja edistäjänä on poikkeuksellinen. Hän on tilannut ja kantaesittänyt lukuisia uusia sävellyksiä suomalaisilta säveltäjiltä.

Komsi on tehnyt mittavan ja kansainvälisen uran sekä levyttänyt merkittävän määrän uutta ohjelmistoa ja työskennellyt maailmankuulujen kapellimestareiden ja johtavien orkestereiden kanssa.

Suomen Säveltäjät yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Antti Auvinen kehuu yhdistyksen tiedotteessa Komsin työtä erityisen laadukkaaksi.

– Hänen ainutlaatuinen toimintansa uusien kotimaisten oopperoiden esittäjänä ja puolestapuhujana sekä erinomaiset levytykset ja konserttiesitykset ansaitsevat kiitosta ja huomiota.

Komsi oli perustamassa kansainvälisesti ylistettyä Kokkolan oopperayhdistystä vuonna 2004.

Sen toiminta loppui kaksi vuotta sitten tukirahojen ehtymisen ja rahoituksen järjestämisvaikeuksien takia.

Madetoja-palkintoa on myönnetty vuodesta 1988 lähtien henkilölle tai taholle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti suomalaisen säveltaiteen hyväksi. Palkinto on kuvanveistäjä Matti Koskelan suunnittelema veistos.

Edellisen palkinnon sai vuonna 2015 kapellimestari Susanna Mälkki.

Korjattu 29.10. klo 12.33 Anu Komsi on syntynyt Kokkolassa, ei enää kokkolalainen, kuten artikkelissa aluksi kerrottiin. Hän asuu tällä hetkellä Espoossa.

Lue myös:

Kokkolan Oopperakesä loppuu – kaupungin tuki on pienentynyt ja yksityisen rahan tarve kasvanut

Kokkolan ooppera tekee mitä haluaa – "On minua sanottu jopa antioopperasankariksi!"

Kokkolan Oopperakesä yhdistää majakalla kummittelevan neidon ja Sibeliuksen

Oopperaharvinaisuus Suomen ensi-iltaan Kokkolassa

Ripaus riskejä ja hulluutta - resepti Anu Komsin menestykseen

Lue seuraavaksi