1. yle.fi
  2. Uutiset

Olvin juomia on tänä vuonna ostettu jo liki 600 miljoonaa litraa – panimokonsernin myynti kasvaa

Koronarajoitusten hellittäminen auttoi ravintola- ja rajakauppaa heinä- ja elokuussa.

Olvi
Oluttölkkejä linjastolla.
Olvi on muuttanut arviotaan koko vuoden tuloksesta aiempaa myönteisemmäksi. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Iisalmelainen panimokonserni Olvi on kasvattanut myyntiään, liikevaihtoaan ja liikevoittoaan tammi–syyskuussa.

Myynti kasvoi runsaat kuusi prosenttia 596 miljoonaan litraan. Liikevaihtoa kertyi 322 miljoonaa euroa, missä on vajaan seitsemän miljoonan euron eli kahden prosentin nousu edellisvuoden vastaavasta ajasta. Liikevoittoa kertyi 49,5 miljoonaa euroa, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 tammi–syyskuussa.

Olvi kasvatti myyntiään kaikilla päämarkkinoilla Suomessa, Baltiassa ja Valko-Venäjällä. Yhtiön tuotteiden vähittäiskauppamyynti on jatkunut vahvana, lisäksi ravintola- ja rajakauppa palasivat kesällä hetkellisesti lähelle normaalia. Tulokseen ovat vaikuttaneet myös väliaikaiset kustannussäästöt.

Loppuvuoden näkymät ovat kuitenkin muuttuneet syyskuusta lähtien, sillä koronapandemian voimistuminen keskittää myyntiä jälleen vähittäiskauppaan. Uudet koronarajoitukset ovat heikentäneet uudelleen rajakaupan ja ravintolamyynnin näkymiä.

Olvi muutti arviotaan koko vuoden näkymistä hieman aiempaa myönteisemmäksi. Yhtiö arvioi tämän vuoden liikevoiton pysyvän edellisvuoden tasolla tai kasvavan hieman. Edellisessä osavuosikatsauksessaan Olvi arvioi liikevoiton olevan viime vuoden tasolla.

Lue lisää:

Korona-aika on vahvistanut Olvin markkina-asemaa, kun juomien kulutusta on siirtynyt matkustajatuonnista ja ravintoloista ruokakauppoihin

Lue seuraavaksi