1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lastennäytelmät

Kajaanissa saa ensi-iltansa tunteiden tunnistamisesta kertova lastennäytelmä – ohjaaja: vaikein tunnetila on kiukku

Kotiesitysten jälkeen näytelmä lähtee kiertämään ympäri Pohjois-Suomea.

lastennäytelmät
Niina Piirainen ja Sami Sainio Generaattorin näyttämöllä Kajaanissa
Näytelmän sisaruksia, Lumia ja Myrskyä, esittävät Niina Piirainen ja Sami Sainio.Antti Tauriainen / Yle

Tunteiden tunnistamisesta kertova lastennäytelmä Lumi, Myrsky ja ihmeellinen tunneimuri saa ensi-iltansa perjantaina 30. lokakuuta. Vaara-kollektiivin uusi näytelmä on suunnattu 4–8 -vuotiaille lapsille, ja se käsittelee lapsille tärkeitä, mutta myös haastavia taitoja.

– Tunnetaidot nousivat esille, kun pohdimme, millaista kiertue-esitystä haluaisimme lähteä tekemään. Aihe on tällä hetkellä pinnassa ja nostettu esille muun muassa koulujen opetussuunnitelmassa ja päivähoidossa, kertoo näytelmän ohjaaja Saara Karjalainen.

Näytelmässä sisarukset Lumi ja Myrsky ovat saaneet käsiinsä mitä ihmeellisimmän keksinnön – tunneimurin, joka menee kuitenkin epäkuntoon. Myrskyltä katoavat kaikki tunteet, jotka täytyy etsiä takaisin. Tästä alkaa tunteiden tunnistaminen.

– Vaikein tunnetila, jonka lapsi tässä käsittelee, on kiukku. Kun se tulee päälle, eikä ehkä oikein tiedä miksi, olo on hankala. Se tuntuu haastavimmalta, Karjalainen kertoo.

Lumia (Niina Piirainen) ja Myrskyä (Sami Sainio) lähestyvä ensi-ilta jännittää. Samalla he ovat innoissaan, sillä lapset kysyneet myös muilta lapsilta, millaisia tunteita on olemassa ja missä ne tuntuvat.

– Meidän lempitunteita ovat ehdottomasti jänskäytys, nauru ja ilo. Me tykätään myös siitä, kun innostuu uudesta leikistä, kertovat Lumi ja Myrsky.

Näytelmän on käsikirjoittanut Jonne Putkonen, ja sitä esitetään Kajaanin Generaattorilla kuusi kertaa. Kotiesitysten jälkeen näytelmä lähtee Taiteen edistämiskeskuksen tukemana kiertueelle pohjoisen Suomen alueelle.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi