Hyppää sisältöön

Pariskunta tuomittiin Tervon surmatyöstä – miehelle murhasta elinkautinen, naiselle 3 vuotta vankeutta useista rikoksista

Pariskunta houkutteli toukokuussa iisalmelaismiehen Tervoon ulkoilualueelle, jossa häntä ammuttiin haulikolla.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on antanut tuomionsa Tervossa toukokuussa tapahtuneesta surmatyöstä. Kuvituskuva. Kuva: Ilkka Kilpeläinen / Yle

Pohjois-Savon käräjäoikeus on antanut tuomionsa Tervossa viime toukokuussa tapahtuneesta surmatyöstä ja muista samaan vyyhtiin liittyneistä rikoksista. Henkirikoksen uhri oli kolmekymppinen iisalmelainen mies.

Kolmekymppisen tervolaispariskunnan mies sai elinkautisen vankeusrangaistuksen murhasta sekä useista muista rikoksista, kuten törkeästä varkaudesta ja useista varkauksista.

Pariskunnan nainen tuomittiin törkeästä vahingonteosta, pahoinpitelystä sekä useista varkauksista kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Pariskunnalle langetettiin myös erilaisia korvauksia ja kuluja maksettavaksi yli 200 000 euron verran.

Käräjäoikeus katsoo, että uhriin kohdistettiin moninaista ja voimakasta väkivaltaa. Tekotapa oli tuomion perusteluiden mukaan erityisen raaka.

Pariskunta oli houkutellut toukokuussa uhrinsa, naisen entisen kumppanin, Tervoon ulkoilualueelle. Siellä pariskunnan mies oli ampunut uhria haulikolla. Pariskunta oli tehnyt uhrille väkivaltaa lyömällä ja potkimalla.

Pariskunta oli sen jälkeen vienyt uhrin 20 kilometrin päähän Tervon keskustasta, surmannut uhrin ja haudannut hänet maastoon.

Tuomiot eivät vielä ole lainvoimaisia.

Lue myös: