1. yle.fi
  2. Uutiset

Ivalon terveyskeskus sai jatkoluvan ympärivuorokautiseen päivystykseen

Jatkolupa ympärivuorokautiseen päivystykseen on voimassa vuoteen 2024 saakka.

Kunnalliset terveyskeskukset
Ivalon terveyskeskus
Perusteena on palvelujen saavutettavuus, pitkät etäisyydet ja ensihoidon turvaaminen.Vesa Toppari / Yle

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut myönteisen päätöksen Inarin kunnalle ympärivuorokautisen päivystyksen jatkumiseen Ivalon terveyskeskuksessa ensi vuoden alusta alkaen. Nykyinen lupa päättyy vuoden 2020 lopussa.

Perusteena on palvelujen saavutettavuus, pitkät etäisyydet ja ensihoidon turvaaminen. Lupa on myönnetty määräaikaisena vuoden 2024 loppuun, sillä Suomessa on valmisteilla sosiaali ja terveyspalvelujen uudistus, jossa palvelualueita tarkastellaan kuntia suurempina kokonaisuuksina.

– Ivalon terveyskeskuksessa päätös otetaan iloisena vastaan. Päätöksen myötä terveyskeskuksen monipuolinen toiminta jatkuu kuntalaisia ja matkailijoita palvellen. Päätös palvelee lääkäri- ja hoitajarekrytointia ja vuodeosaston monipuolista kehittämistä, kommentoi Inarin kunnan johtava lääkäri Outi Liisanantti.

Inarin kunnan alueella on ympärivuotisesti paljon matkailijoita. Vuonna 2019 Inari-Saariselän alueella rekisteröitiin 576 500 yöpymistä, josta kotimaisia oli 214 500 yöpymistä. Etäisyys Ivalosta lähimpään keskussairaalaan Rovaniemelle on 289 kilometriä ja Oulun yliopistolliseen sairaalaan 509 kilometriä. Ensihoidon maakuljetus Ivalosta Rovaniemelle puolestaan kestää 3,5 tuntia ja helikopterillakin yli tunnin.

Lue seuraavaksi