1. yle.fi
  2. Uutiset

Luksusmuotikylä Zsarin selvitystila on päättynyt – "Meillä menee olosuhteisiin nähden niin hyvin kuin voi"

Yrityksen toiminta jatkuu.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Zsar -kauppakeskuksen ulkosivu.
Mikko Savolainen / Yle

Virolahdella sijaitseva outlet-kylä Zsar ei ole enää selvitystilassa. Zsarin asioidenhoitaja Petteri Terho sanoo, että yhtiö on päättänyt lopettaa selvitystilan kolmisen viikkoa sitten.

Tämä käy ilmi myös Patentti- ja rekisterihallituksen rekisteristä, johon ilmoitus on kirjattu 22. lokakuuta. Muutosilmoituksen mukaan selvitystila on lopetettu ja yhtiön toimintaa jatketaan.

– Meillä menee olosuhteisiin nähden niin hyvin kuin voi ajatella tilanteessa, jossa raja on kiinni ja kovat rajoitukset on päällä. Selvitystilaa ei enää ole ja tällä hetkellä toimitaan normaalisti, Terho sanoo.

Terho ei kommentoi, onko yhtiö saanut kuitattua velkansa.

– Tilanne jatkuu haastavana tuon osalta. Kaikkemme tehdään, että asiat ja velvoitteet pystytään hoitamaan, niin kuin ne kuuluu hoitaa.

Zsarissa on Terhon mukaan tällä hetkellä lähes 30 liikettä auki, ja viimeistään ensi viikolla avautuu uusia liikkeitä.

Käräjäoikeudessa velkomisia vireillä

Zsar hakeutui selvitystilaan vapaaehtoisesti viime kesänä.

Patentti- ja rekisterihallituksen lakimies Jukka Tavi kertoo, että jos yhtiö on hakeutunut selvitystilaan, se voi myös ilmoittaa selvitystilan lopettamisesta ja toiminnan jatkamisesta. Hän ei ota kantaa Zsarin tilanteeseen vaan kommentoi asiaa yleisellä tasolla.

Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan, että Zsaria vastaan on parhaillaan vireillä yhdeksän velkomistapausta. Tuoreimmat niistä ovat tulleet vireille 27. lokakuuta ja 28. syyskuuta tänä vuonna.

Lisäksi kaksi Zsariin liittyvää velkomisasiaa on jo ratkaistu. Toinen näistä liittyy Zsarin entisen toimitusjohtajan saataviin ja toisessa Zsar on itse hakenut saataviaan oikeusteitse.

Uutista päivitetty 29.10. klo 16.45: Lisätty Helsingin käräjäoikeuden tiedot.

Lue myös:

Luksusmuotikylä Zsar asetettu selvitystilaan – avattiin alle 2 vuotta sitten

Suomen itärajan tuntumaan avattiin suuri ostoskeskus, vaikka raja on vielä kiinni – katso video

Lue seuraavaksi