1. yle.fi
  2. Uutiset

Veikkausliiga loppuu runkosarjaan eikä jatkosarjan otteluita pelata – RoPSin pelaajia joutui karanteeniin

Päätöstä perustellaan yhä epävarmemmalla terveystilanteella ja uudella karanteenitapauksella yhdessä Veikkausliigan seurassa.

Veikkausliiga
För en vecka sedan åkte RoPS på en 0–1 förlust mot HIFK i Helsingfors.
Jalkapallon Ykkönen kutsuu RoPSia. Emil Hansson / All Over Press

Jalkapallon Veikkausliigan kausi päättyy runkosarjaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkosarjan otteluita ei pelata ja runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi.

Päätöstä perustellaan yhä epävarmemmalla terveystilanteella ja uudella karanteenitapauksella yhdessä Veikkausliigan seurassa.

Asiasta ilmoitti Veikkausliigan hallitus torstaina iltapäivällä. Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois.

Rovaniemen Palloseuran neljä liigajoukkueen pelaajaa ja 11 akatemiajoukkue RFA:n pelaajaa on asetettu karanteeniin. Karanteeni perustuu Rovaniemen Ounasvaaran lukiossa viime viikolla tapahtuneeseen joukkoaltistumiseen, seura kertoo verkkosivuillaan.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Risto Niva ehdotti viime viikolla, että liiga lopetettaisiin runkosarjaan eikä jatkosarjan otteluita pelata. Niva totesi viime perjantaina, että RoPSin ei kannata pelata jatkosarjan otteluita, koska liigassa säilyminen on vain teoreettista. Hän perusteli näkemystään myös sillä, että koronaepidemia uhkaa pahentua ja peliolosuhteet Rovaniemellä menevät vaikeiksi talven myötä.

Rovaniemen Palloseura on liigassa viimeisenä ja putoaa ensi kaudeksi jalkapallon Ykköseen. RoPSin kauden viimeinen ottelu on 4. marraskuuta SJK;ta vastaan.

Lue seuraavaksi