1. yle.fi
  2. Uutiset

Hotelleissa kamppaillaan koronaviruspandemian aiheuttamien vaikutusten kourissa

Hotelleissa on ollut hiljaista.

majoitus- ja ravitsemistoiminta
Opasteita hotellissa
Hotelliasiakkaat ovat kaikonnet koronapandemian vuoksi.Yle

Koronapandemia on kurittanut pohjalaishotelleja kovalla kädellä. Esimerkiksi Vaasassa Sokos-hotellien tilanne on vaikea.

Pandemian vuoksi matkustaminen pysähtyi, ja liikematkustus, joka on Vaasassa iso osa hotellien toimintaa, lopahti täysin. Osuuskauppa KPO:n majoitus- ja ravintolatoimialan johtaja Riku Asukas kertoo, että Vaasassa tilanne on lokakuussa huonompi kuin keväällä.

Asukas toteaa kuitenkin, että tilanne KPO:n alueella on selvästi kaksijakoinen.

– Vaasassa on vaikeaa, mutta Kokkolassa on taas toisenlainen tilanne.

Kokkolan Sokos-hotellissa on riittänyt väkeä, ja välillä on hotelli ollut jopa täynnä. Syynä ovat keväältä syksyyn siirretyt laitosten huoltoseisokit, joihin tarvitaan ulkopuolista työvoimaa.

Etelä-Pohjanmaan osuuskauppa Eepeestä toimialajohtaja Juhamatti Aronen kertoo, että varsinkin viikonlopuissa näkyy matkustajien vähyys. Viikolla on jonkin verran työmatkustusta.

Vaikka Etelä-Pohjanmaan tilanne on ollut rauhallisempi koronaviruksen suhteen kuin naapurissa Pohjanmaalla, ei Aronen näe isoja ilon aiheita hotellitoimialalla ainakaan hetkeen.

– Kyllä tämä koko vuosi on ollut vaikea. Näin vaikeaa vuotta ei ole ollut aiemmin. Koronatilanteesta riippuen menee todennäköisesti pitkälle ensi vuoteen ennen kuin alkaa helpottaa, sanoo Aronen.

Lue seuraavaksi