Kertaalleen peruttu sielunmessu soi sittenkin neljällä paikkakunnalla

Konsertit kuullaan Jalasjärvellä, Karviassa, Alajärvellä ja Kurikassa.

Mozartin sielunmessun solisteina esiintyvät Terttu Iso-Oja, Maria Laakso, Jaakko Korkiakoski ja Jaakko Hietikko. Kuva: Auli Frigård

Korona-ajan niukkaa kulttuuriantia elävöittää pyhäinpäiväviikonloppuna Etelä-Pohjanmaalla ja Satakunnassa esitettävä Mozartin Requiem. Sielunmessun toteuttavat Jalas Chamber -orkesteri, kuoro ja solistit.

Noin 80 esiintyjän joukkoa johtaa kapellimestari Juhani Numminen ja esityksen tuottaa Jalasjärven musiikkiopisto. Kuoron ovat valmentaneet Inge Jaanson ja Joose Tammelin.

Solisteina esiintyvät sopraano Terttu Iso-Oja, altto Maria Laakso, tenori Jaakko Korkiakoski ja basso Jaakko Hietikko.

Requiem piti alunperin esittää jo pääsiäisviikolla. Syksyksi siirrettyjen konserttien toteutumista on jännitetty loppuun saakka, mutta esitykset on nyt päätetty pitää lauantaina Jalasjärvellä ja Karviassa sekä sunnuntaina Alajärvellä ja Kurikassa.

Konsertit isoissa tiloissa

Musiikkiopisto on myös taltioinut messun viime viikonloppuna Jalasjärven kirkossa videolle, jota levitetään Lippu.fi-palvelun kautta.

– Olemme iloisia siitä, että maakunnan koronatilanne on helpottunut ja voimme toteuttaa jo kertaalleen perutut esityksemme, toteaa konserttisarjan tuottaja Auli Frigård.

Konsertit järjestetään isoissa tiloissa, jotta yleisön turvavälit voidaan taata. Jalasjärvellä ja Kurikassa esityspaikka on kirkko, Alajärvellä monitoimihalli ja Karviassa Karvia-talo. Järjestäjä jakaa yleisölle kasvomaskit.