1. yle.fi
  2. Uutiset

Kerrostalo evakuoitiin yöllä Espoon Soukassa – tulipalo yhdeksännessä kerroksessa

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta kaksi ihmistä vietiin jatkohoitoon.

tulipalot
112 numero paloauton kyljessä
Palo sai tiettävästi alkunsa olohuoneesta, mutta syttymissyy ei ole vielä selvillä.Antti Kolppo / Yle

Espoon Soukassa evakuoitiin kerrostalo viime yönä tulipalon vuoksi. Palo syttyi torstain ja perjantain välisenä yönä Soukankuja 8 A-rapussa.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle yhdeksännen kerroksen asunto oli täyden palamisen vaiheessa, liekit löivät ulos rikkoutuneista parvekkeen ikkunoista. Asunnossa ollut henkilö oli tullut pelastuslaitoksen savusukeltajia vastaan alaovella.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Ensihoito tarkasti 15 henkilöä ja kaksi ihmistä vietiin jatkohoitoon. Kolmelle järjestettiin tilapäinen majoitus.

Palaneessa huoneistoon tuli suuria palo- ja savuvahinkoja, rappukäytävään savuvahinkoja.

Pelastuslaitoksen mukaan palo oli saanut alkunsa asunnon olohuoneesta, mutta tarkempaa syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Espoon Soukkaan yöllä kello yhden jälkeen. Hälyytyksen tehnyt oli nähnyt paljon savua vastapäisen talon ylimmistä kerroksista, lisäksi palohälytin oli hälyttänyt.

Lue seuraavaksi