Saimaan saaristoreitti ylitti odotukset – Roope-Saimaan tilalle uusi, tilavampi fillarilautta ensi kesäksi

Saimaan saaristoreitin pyörälijöitä varten hankitaan aiempaa suurempi fillarilautta, jonka hankkimisesta saaristoreitin kunnat käyvät jo neuvotteluja.

Saimaan saaristoreitistä tuli niin suosittu, että Roope-Saimaa -aluksen tilalle hankitaan alus, johon mahtuu enemmän polkupyöriä. Kuva: Seppo Kivimäki/Yle

Saimaan saaristoreitin kunnat ovat hankkimassa uutta ja suurempaa lauttaa viime kesänä fillarialuksena toimineen Roope-Saimaan tilalle.

Uuteen alukseen on tarkoitus mahtua 20 polkupyörää eli 10 viime vuotta enemmän.

Viime kesänä Roope-Saimaa joutui tekemään useampia perättäisiä matkoja, sillä pyöräijöiden määrä ylitti odotukset. Kaikkiaan Taipalsaaren kautta kulkeneita lauttayhteyksiä käytti kesällä jopa runsaat 1 800 pyöräilijää.

Saimaan saaristoreitti oli käytössä ensimmäistä kesää.

Parhaillaan viiden saaristoreitin kunnan eli Imatran, Ruokolahden, Lappeenrannan, Taipalsaaren ja Puumalan johto neuvottelee uuden aluksen hankkimisesta.

Kunnat ovat myös hakeneet Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön nimissä rahoitusta hankkeelle, jonka nimi on Pyöräillen ja retkeillen eteläiselle Saimaalle. Tavoitteena on saada rahaa esimerkiksi uuden aluksen kunnostukseen ja rekisteröimiseen matkustajakäyttöön.

Viime kesänä fillarilauttana toiminut Roope-Saimaa on laitettu myyntiin.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen uskoo, että siinä vaiheessa kun Venäjän rajat avautuvat ja lentomatkailu käynnistyy, Etelä-Karjalan pyöräilyreiteille tulee lisää matkailijoita.

– Toivomme, että ensi kesänä yrittäjien tarjoamista palveluista on jaettavissa hyvin tietoa pyöräilymatkailijoille, Heinonen sanoo.