1. yle.fi
  2. Uutiset

Saimaan saaristoreitti ylitti odotukset – Roope-Saimaan tilalle uusi, tilavampi fillarilautta ensi kesäksi

Saimaan saaristoreitin pyörälijöitä varten hankitaan aiempaa suurempi fillarilautta, jonka hankkimisesta saaristoreitin kunnat käyvät jo neuvotteluja.

pyöräily
Tandempyörä nojaa laivan kylkeen Saimaalla
Saimaan saaristoreitistä tuli niin suosittu, että Roope-Saimaa -aluksen tilalle hankitaan alus, johon mahtuu enemmän polkupyöriä.Seppo Kivimäki/Yle

Saimaan saaristoreitin kunnat ovat hankkimassa uutta ja suurempaa lauttaa viime kesänä fillarialuksena toimineen Roope-Saimaan tilalle.

Uuteen alukseen on tarkoitus mahtua 20 polkupyörää eli 10 viime vuotta enemmän.

Viime kesänä Roope-Saimaa joutui tekemään useampia perättäisiä matkoja, sillä pyöräijöiden määrä ylitti odotukset. Kaikkiaan Taipalsaaren kautta kulkeneita lauttayhteyksiä käytti kesällä jopa runsaat 1 800 pyöräilijää.

Saimaan saaristoreitti oli käytössä ensimmäistä kesää.

Parhaillaan viiden saaristoreitin kunnan eli Imatran, Ruokolahden, Lappeenrannan, Taipalsaaren ja Puumalan johto neuvottelee uuden aluksen hankkimisesta.

Kunnat ovat myös hakeneet Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön nimissä rahoitusta hankkeelle, jonka nimi on Pyöräillen ja retkeillen eteläiselle Saimaalle. Tavoitteena on saada rahaa esimerkiksi uuden aluksen kunnostukseen ja rekisteröimiseen matkustajakäyttöön.

Viime kesänä fillarilauttana toiminut Roope-Saimaa on laitettu myyntiin.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen uskoo, että siinä vaiheessa kun Venäjän rajat avautuvat ja lentomatkailu käynnistyy, Etelä-Karjalan pyöräilyreiteille tulee lisää matkailijoita.

– Toivomme, että ensi kesänä yrittäjien tarjoamista palveluista on jaettavissa hyvin tietoa pyöräilymatkailijoille, Heinonen sanoo.

Lue seuraavaksi