1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä: lukioissa ja ammattikouluissa voi siirtyä lähiopetukseen jo marraskuun alussa

Pandemiaryhmä suosittelee kuitenkin etätöiden jatkamista vuoden loppuun asti.

lähiopetus
Kaurialan lukio
Myös Kaurialan lukion oppilaat voivat palata kouluun, suosittelee maakunnallinen pandemiaryhmä.Nina Keski-Korpela / Yle

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä on antanut suosituksen lähiopetukseen palaamisesta lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Etäsuositus on voimassa vielä ensi viikon loppuun eli 8. marraskuuta asti. Kunnat ja oppilaitokset voivat kuitenkin aikaistaa lähiopetukseen palaamista porrastetusti jo ensi viikon alusta alkaen, kerrotaan pandemiaryhmän tiedotteessa. Esimerkiksi Janakkalassa lukio palaa lähiopetukseen kokonaisuudessaan maanantaina 2. marraskuuta.

Sekä opettajien että oppilaiden osalta suositellaan pysymään vakiintuneissa ryhmissä. Pandemiaryhmän mukaan etäopetusta voi kuitenkin käyttää silloin, kun se sopii hyvin opetukseen. Kasvomaskien käyttöä suositellaan oppilaitosten henkilökunnan lisäksi myös oppilaille.

– Kanta-Häme on edelleen tukevasti koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ja pelkän tartuntaluvun perusteella jopa leviämisvaiheessa. Toisen asteen koulutuksen rajoitustoimilla todettiin olevan positiivinen vaikutus tartuntojen ehkäisemiseen, mutta valtioneuvoston linjauksen mukaisesti lähiopetuksen tärkeys ohittaa hyödyt tästä. Peräänkuulutamme kuitenkin maskien käytön merkitystä, kun lähiopetukseen palataan, kertoo maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän suositus järjestää alle 20 hengen yksityistilaisuuksista jatkuu marraskuussa. Sen sijaan etätyösuositus jatkuu Kanta-Hämeessä valtakunnallisen suosituksen mukaisesti vuoden loppuun saakka.

Lue seuraavaksi