1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Siilinjärvi

Siilinjärven uuden terveyskeskuksen rakentaminen alkaa tammikuussa – vanhan lääkäritalon purkutyöt jo käynnissä

Uusi terveyskeskus rakennetaan Kasurilantielle nykyisen terveyskeskuksen viereen.

Siilinjärvi
Havainnekuva Siilinjärven uudesta terveyskeskuksesta
Havainnekuva Siilinjärven uudesta terveyskeskuksesta.Raami Arkkitehdit Oy

Siilinjärvellä on perjantaina harpattu iso askel kohti uuden terveyskeskuksen saamista. Siilinjärven kunta ja Lujatalo Oy allekirjoittivat sopimuksen uuden terveyskeskuksen rakentamisesta. Vanhan lääkäritalon purkutyöt ovat jo käynnistyneet.

Terveyskeskus toteutetaan elinkaarihankkeena, eli Lujatalo vastaa terveyskeskuksen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta 20 vuoden ajan.

Uuden terveyskeskuksen rakentaminen alkaa tammikuussa 2021. Terveyskeskus rakennetaan Kasurilantielle nykyisen terveyskeskuksen viereen.

– Purkutyöt kestävät noin pari kuukautta. Uuden terveyskeskuksen rakentaminen alkaa tammikuussa maanrakennustöillä. Tosin tänä vuonna rakennetaan jo tukimuureja alueelle, Lujatalo Oy:n Itä-Suomen aluejohtaja Heikki Jalkanen kertoo.

Helmi–maaliskuussa on tarkoitus tehdä uuden rakennuksen perustustöitä ja myöhemmin keväällä tapahtuu rungon rakentaminen.

Terveyskeskuksen rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta ja valmista pitäisi olla elokuussa 2022.

Hankkeen investointivaiheen arvo on noin 20 miljoonaa euroa ja koko sopimuksen arvo on yhteensä vajaat 40 miljoonaa euroa. Terveyskeskuksen bruttoala on reilut 6 000 neliömetriä.

Lue seuraavaksi