1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylä jatkaa kasvomaskisuositusta marraskuun loppuun – koronatilanne halutaan pysyvästi vakaaksi

Kasvomaskisuositus pysyy todennäköisesti voimassa vuoden loppuun saakka.

Jyväskylä
Kasvomaskisuosituksesta kertova kyltti bussipysäkillä Jyväskylässä.
Koronatilanne Jyväskylässä on viime aikoina rauhoittunut.Heli Kaski / Yle

Jyväskylän kaupunki jatkaa laajaa julkisten tilojen kasvomaskisuositusta marraskuun loppuun. Suositus koskee yli 15-vuotiaita.

Perjantaina kokoontunut kaupungin koronajohtoryhmä totesi, että epidemiatilanne Jyväskylässä on viime aikoina rauhoittunut_,_ mutta suositusta jatketaan, kunnes tilanne saadaan pysyvästi vakaammaksi.

Julkisilla tiloilla tarkoitetaan esimerkiksi kauppoja ja ostoskeskuksia, posteja, pankkeja, kirjastoja ja muita vastaavia sisätiloja.

Myös liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomoissa on suositeltavaa käyttää maskeja.

– Epidemiatilanteen pitäisi muuttua huomattavasti ennen kuin suosituksia lähdettäisiin purkamaan. Luulisin, että vuodenvaihteeseen mennään nykysuosituksen kanssa, arvioi tartuntaudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

– Olen tietysti iloisesti yllättynyt, jos olen väärässä.

Suositus koskee myös esimerkiksi uimahallien yleisiä tiloja ja pukeutumistiloja, kansalaisopiston kursseja, kirkkoja ja muita uskonnollisten yhteisöjen tiloja, konserttisaleja, teattereita, elokuvateattereita, museoita ja gallerioita.

Päätös oli odotettu, koska "Nyrkkinä" tunnettu sairaanhoitopiirin koronatoimia koordinoiva johtoryhmä suositteli aiemmin tällä viikolla, että Jyväskylä pitää toistaiseksi voimassa nykyiset koronasuositukset ja -rajoitukset.

Lue seuraavaksi