1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naantali

Naantalissa useita vaaratilanteita kaahailullaan aiheuttanut mies mielentilatutkimukseen

Poliisia pakettiautollaan paennut mies törmäsi vastaantulijoihin ja aiheutti useille henkilöille eriasteisia vammoja. 

Naantali
Lakikirja
Oikeus katsoi vastaajan menetelleen syytteessä kuvatulla rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Arkistokuva.Emilia Malin / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi perjantaina välituomion Naantalin ja lähikuntien tiestöllä lukuisia vaaratilanteita aiheuttaneen miehen jutussa. Oikeus määräsi vastaajan mielentilatutkimukseen.

Mies ajoi heinäkuussa keskellä päivää pakettiautollaan holtittomasti kovaa ylinopeutta. Sen jälkeen hän pakeni poliisia käyttäen useita kertoja vastaantulevien kaistaa. Pakenija törmäsi autoihin ja aiheutti useille henkilöille eriasteisia vammoja.

Miestä syytetään törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista ja tapon yrityksistä sekä toissijaisesti törkeistä pahoinpitelyistä, törkeän pahoinpitelyn yrityksistä ja törkeistä vammantuottamuksista. Asianomistajia on kaikkiaan 25.

Mies ei ole kyennyt selittämään minkäänlaista syytä teoilleen. Syyttäjä vaatii hänelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Oikeus katsoi vastaajan menetelleen syytteessä kuvatulla rangaistavaksi säädetyllä tavalla. Ratkaisu annetaan mielentilatutkimuksen jälkeen.

Lue lisää:

Poliisia paennutta kaahailijaa syytetään useista tapon yrityksistä – pakomatka päättyi joukkokolariin Naantalissa

Lue seuraavaksi