1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusia koronatartuntoja oli tänään ennätysmäärä – THL:n mukaan raportoidut tapaukset jakautuvat useille päiville

THL ja STM kertoivat eilen koronatartuntojen kasvun näyttävän taittuneen.

koronavirus
Kuvassa on työntekijä Helsingin Messukeskuksen drive-in-testauspisteellä lokakuussa 2020.
THL:n mukaan tämän päivän ennätyslukemat ovat useammalta päivältä.Silja Viitala / Yle

Uusia koronavirustartuntoja todettiin tänään 344 kappaletta. Kyseessä on uusi päiväkohtainen ennätys. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan tartuntoja on todettu tähän mennessä 15 910.

Eniten uusia tartuntoja raportoitiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa koronatartuntojen määrä kasvoi eilisestä 178 uudella tartunnalla. Varsinais-Suomessa tartuntoja todettiin 58 ja kolmanneksi eniten Vaasan sairaanhoitopiirissä, jossa uusia tartuntoja todettiin 22.

THL ja sosiaali-ja terveysministeriö kertoivat eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa, että koronatartuntojen määrän kasvu näyttäisi taittuneen. Uusien tautitapausten ilmaantuvuus, testattujen näytteiden määrä sekä positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä ovat pysyneet jokseenkin samalla tasolla pari viikkoa.

THL:n terveysturvallisuusosaston johtajan Mika Salmisen mukaan tänään raportoituja tapauksia on hieman enemmän kuin parina viime päivänä, mutta ne jakautuvat useille edellisille päiville. Hänen mukaansa myös syyslomista johtuva viive on mahdollinen.

– Tilannetta seurataan tiiviisti, hän viestitti Ylelle.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Pääkaupunkiseudun lisärajoituksista tänään uutta tietoa, Veikkaus sulkee pelikoneitaan, Etelä-Koreassa tartuntapiikki

Lue seuraavaksi