Hyppää sisältöön

Filippiineillä sadattuhannet evakkoon vuoden rajuimman taifuunin tieltä

Kauden 18. hirmumyrsky pyyhkinee myös pääkaupunki Manilan yli viikonlopun aikana.

Filippiinien pääkaupungin Manilan eteläpuolella Pasayssa sää suosi vielä lauantaina lenkkeilyä. Myrskyyn oli kuitenkin jo varauduttu purkamalla mainostaulut valtavilta telineiltä. Kuva: Mark R. Cristino / EPA

Yli 200 000 ihmistä on määrätty evakuoitaviksi Filippinejä lähestyvän taifuunin tieltä. Goni-nimen saanut taifuunin on vuoden toistaiseksi voimakkain.

Gonin odotetaan rantautuvan Filippiinien pääsaarelle Luzonille varhain sunnuntaina paikallista aikaa, ja sen tuulten ennustetaan puhaltavan tuolloin lähes 60 metriä sekunnissa ja puuskissa yli 70 metriä sekunnissa.

Bicolin alueen asukkaita evakuoidaan kouluihin ja urheiluhalleihin. Suojaustoimia vaikeuttavat koronamääräykset, joiden mukaan esimerkiksi yhteen luokkahuoneeseen saa majoittua vain viisi ihmistä.

Viime viikolla Molave-taifuuni jätti samalla alueella jälkeensä laajat tulvat ja ainakin 22 kuolonuhria. Filippiinejä riepottelee vuosittain noin 20 hirmumyrskyä. Tuhoisin on ollut "supertaifuuniksi" kutsuttu Haiyan, jonka seurauksena kuoli yli 6300 ihmistä marraskuussa 2013.

.
.