Hyppää sisältöön

Turkissa kaivetaan järistyksen raunioista kuolleita mutta myös eloonjääneitä – video näyttää karun tuhon Izmirissä

Raivaus- ja pelastustöitä on jatkettu läpi yön.

Pelastustyöntekijöitä Turkin Izmirissä.
Turkin Izmirissä on jatkettu pelastustöitä yön yli perjantain maanjäristyksen jälkeen. Ihmiset odottavat romahtaneen asuinrakennuksen edessä tietoja talossa asuneista omaisistaan. Nainen kertoo, ettei ole saanut vielä mitään tietoa vanhemmistaan. Alun droonikuvissa ei ole ääntä. (Lähde: Reuters)

Egeanmeren maanjäristyksessä kuolleiden kokonaismäärä nousi lauantaina ainakin 39:ään, kertovat uutistoimistot AP ja AFP. Suurin osa kuolleista on löytynyt Turkin kolmanneksi suurimmasta kaupungista Izmiristä ja kaksi Samoksen saarelta Kreikasta.

Pelastustyöntekijät ovat raivanneet romahtaneiden rakennusten raunioita Izmirissä yötä myöten. Lauantaiaamuna ainakin kolme ihmistä on löytynyt elossa. Romahtaneita rakennuksia on parikymmentä.

Perjantaina itäistä Välimerta ravistanut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,9 magnitudiasteikolla. Järistys tuntui Istanbulissa, Ateenassa ja jopa Bulgariassa asti. Turkissa on havaittu satoja jälkijäristyksiä.

Järistyksen keskus oli Kreikalle kuuluvan Samoksen koillispuolella, ja se aiheutti sekä Turkin rannikolla että Samoksella pienen tsunamin. Yhteensä yli 800 ihmistä loukkaantui järistyksessä, heistä parikymmentä Samoksella.

Aiemmin aiheesta:

.
.