1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoen keskustassa on loppuvuoden halvempaa pysäköidä lauantaisin

Kampanjalla pyritään vauhdittamaan keskustan yritysten joulumyyntiä.

pysäköinti
pysäköintikiekko ja sakkolappu auton ikkunalla
Seinäjoen keskustassa on vuoden loppuun asti normaalia halvempaa pysäköidä.Yle

Seinäjoen keskustassa on marras- ja joulukuussa lauantaisin normaalia halvempaa pysäköidä autonsa.

Kadunvarsipysäköinnissä ensimmäisen tunnin hinnalla (1,5 eurolla) voi pysäköidä koko päivän. Hinta on voimassa kaikilla Seiparkin hallinnoimilla kadunvarsipysäköintialueilla.

Kauppaseinäjoki tarjoaa lisäksi EPS-torin ja Torikeskuksen pysäköintihalleissa ilmaisen pysäköinnin lauantaisin klo 10-18 myös vuoden loppuun saakka.

– Kuluva vuosi on ollut yrityksille haastava. Perinteiseen tyyliin kadunvarsipysäköinnin maksullisuus nousee usein esiin asiana, jonka kautta kaupunki ja kiinteistöt voisivat tilanteeseen vaikuttaa, Seiparkin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski kertoo tiedotteessa.

Viimeisen vuoden aikana on Seinäjoen keskustassa eniten näkynyt negatiivista muutosta juuri lauantain pysäköintimäärissä.

– Tästä syystä joulusesongin vauhdittamiseksi päädyttiin tällaisiin ratkaisuihin, jotka ovat taloudellisesti toteutettavissa ja osaltaan toivottavasti virkistävät lauantaita ostospäivänä.

Kampanjan avulla halutaan nostaa esiin myös keskusta-alueella jo sijaitsevia kauppakeskuksia ja parkkialueita, joilla on yli 800 ilmaista autopaikkaa joka päivä. Loppuvuoden ajan lauantaisin ilmaisia ovat lisäksi EPS-torin ja Torikeskuksen pysäköintihallit, jolloin ilmaisia paikkoja on jo noin 1200.

Kampanjan takana ovat Seinäjoen kaupunki, Seipark, Kauppaseinäjoki ja City Team.

– Tämä on hieno yhteistyön ja neuvottelujen tulos, johon ajatus lähti keskustan yrittäjien toiveesta. Lopputulos näkyy toivottavasti jokaisen yrityksen viestinnässä ja sitä kautta myös joulukaupan tuloksessa, vaikka ajat ovat muuten vaikeita, sanoo tiedotteessa City Teamin puheenjohtaja Anu Luukko Seinäjoen Yrittäjistä.

Lue seuraavaksi