Hyppää sisältöön

16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa – noin parikymppinen mies kuoli saamiinsa vammoihin

Teosta epäillään tällä hetkellä kolmea poikaa, joista poliisi on tavoittanut kaksi. Toinen heistä on pidätettynä.

Poliisin mukaan epäillyt ovat liikkuneet ennen tapahtumaa Vallilan alueella viiden hengen seurueessa. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Poliisi tutkii lauantaina Helsingin Vallilassa tapahtunutta henkirikosta tappona. Hätäkeskus sai aamuyöllä noin kello yhden aikaan ilmoituksia puukotuksesta Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä olevan Alepa-kaupan edustalta.

Poliisin saavuttua paikalle tekijät olivat jo poistuneet ja paikalta löytyi haavoittuneena vuonna 2001 syntynyt mies. Uhri toimitettiin kiireellisesti sairaalaan, jossa hän menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin aamuyöllä.

Teosta epäillään tällä hetkellä kolmea poikaa, jotka ovat 16- ja 14-vuotiaita. Poliisi on tavoittanut kaksi epäiltyä lauantain aikana ja toinen heistä on tällä hetkellä pidätettynä.

Poliisi pyytää havaintoja viiden hengen seurueesta

Poliisin mukaan epäillyt ovat liikkuneet ennen tapahtumaa Vallilan alueella viiden hengen seurueessa, johon on kuulunut myös kaksi tyttöä.

– Poliisi on tehnyt lauantaina alueella teknistä ja taktista tutkintaa ja muun muassa katsonut alueelta löytyvien valvontakameroiden tallenteita, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista liittyen seurueeseen tai tapahtumiin Alepan edustalla sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Poliisi ei tiedottanut tapauksesta vielä lauantaina, koska tutkinta oli vielä hyvin alkuvaiheessa. Tapauksesta tiedotetaan seuraavan kerran, kun se on tutkinnan etenemisen kannalta mahdollista.

.
.