Hyppää sisältöön

Turkissa maanjäristyksen uhriluku kasvaa, mutta osa etsinnöistä päättyy myös onnellisesti – videolla 14-vuotias pelastetaan raunioista Izmirissä

Järistyksessä loukkaantui turkkilaisviranomaisen mukaan miltei tuhat ihmistä. Raunioista on pelastettu vielä maanantaina ihmisiä.

14-vuotias tyttö pelastettiin raunioista Izmirin maanjäristyksen jälkeen. Kuvalähde: Izmir Ifayie / AFAD.
14-vuotias tyttö pelastettiin raunioista Izmirin maanjäristyksen jälkeen. Kuvalähde: Izmir Ifayie / AFAD.

Turkin Izmirissä maanjäristyksen jälkeiset pelastustyöt jatkuvat jo neljättä päivää.

Töitä tehdään kahdeksassa rakennuksessa, jotka romahtivat täysin tai osittain järistyksen yhteydessä. Voimakkuuden 6,7 järistys tapahtui Egeanmerellä ja vavisutti Turkin lisäksi myös Kreikkaa.

Onnettomuuden uhriluku on noussut jo 85:een. Uhreista kaksi kuoli kreikkkalaisella Samoksen saarella ja loput Länsi-Turkin rannikolla sijaitsevassa miljoonakaupungissa Izmirissä.

Turkissa toivo elossa olevien löytämisestä elää yhä.

Yllä olevalla videolla romahtaneesta rakennuksesta pelastetaan 14-vuotias tyttö, joka odotti pelastajia rauniossa jopa 58 tuntia.

Operaation päätteeksi tyttö viedään paareilla ambulanssiin ja ihmiset ympärillä taputtavat. Paikallinen pelastuspalvelu kuvasi videon sunnuntaina Izmirissä.

Romahtaneiden talojen raunioista löytyi maanantaina myös 3-vuotias tyttö. Tytön äiti ja kolme sisarusta pelastettiin rauniosta päivää aiemmin. Yksi veljistä kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin.

Telttakylä kotinsa menettäneille

Turkin katastrofi- ja hätätilaviranomaisen mukaan perjantain järistyksessä loukkaantui 962 ihmistä. Heistä 740 on jo päässyt pois sairaalahoidosta.

Izmiriin on järjestetty väliaikaissuojia kotinsa menettäneille. Turkkilaisviranomaisen mukaan paikalla on 3500 telttaa ja 13 000 petiä.

Turkki sijaitsee mannerlaattojen liittymäalueella ja on siksi altis järistyksille. Vuonna 1999 kaksi voimakasta järistystä vaati jopa 18 000 hengen Luoteis-Turkissa.

Aiheesta aiemmin: