Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps.) esittää Nobelin rauhanpalkintoa presidentti Trumpille

"Trump ei ole aloittanut yhtään uutta sotaa, mutta on jämäkällä persoonallaan ja päättäväisyydellään saattanut muiden aloittamia konflikteja päätökseen."

Perussuomalaisten Sanna Antikainen valittiin eduskuntaan keväällä 2019. Kuva: Ari Tauslahti / Yle

Savo-Karjalan vaalipiirin perussuomalainen outokumpulainen kansanedustaja Sanna Antikainen esittää vuoden 2021 Nobelin rauhanpalkintoa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

Antikainen on lähettänyt kirjeen Norjan Nobel-komitealle.

Kansanedustaja perustelee esitystään sillä, että presidentti Trump on auttanut Israelia ja arabimaita ottamaan merkittävän, konkreettisen askeleen kohti rauhaa Lähi-idässä.

Rauhansopimukset Israelin ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien sekä Bahrainin välillä edistävät alueen vakautta ja kannustavat alueen muita maita noudattamaan esimerkkiä.

Antikaisen mielestä rauhanpalkinnon myöntämisen puolesta puhuu myös se, että Trumpin presidenttikaudella Yhdysvallat ei ole ajautunut mukaan uusiin aseellisiin konflikteihin.

– Trump ei ole aloittanut yhtään uutta sotaa, mutta on jämäkällä persoonallaan ja päättäväisyydellään saattanut muiden aloittamia konflikteja päätökseen. Hän on Yhdysvaltain presidenttinä tehnyt suurimman työn rauhan eteen sitten Jimmy Carterin, kansanedustaja Sanna Antikainen toteaa.

.
.