1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. influenssarokotteet

Kausi-influenssarokotukset alkavat Rovaniemellä

Terveystalo antaa rokotuksia kauppakeskus Revontulessa ja Mehiläinen kauppakeskus Rinteenkulmassa.

Koronavirusepidemiasta johtuen influenssarokotukseen voi Rovaniemellä tulla ainoastaan ajanvarauksella. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Kausi-influenssarokotukset alkavat Rovaniemellä maanantaina 2. marraskuuta. Koronavirusepidemiasta johtuen influenssarokotukseen voi tulla ainoastaan ajanvarauksella.

Rovaniemeläisten rokottamisesta vastaavat tänä vuonna poikkeuksellisesti yksityiset palveluntuottajat Terveystalo ja Mehiläinen. Hallintoylilääkäri Paula Reposen mukaan kuntalaisten rokotusten toteuttaminen ostopalveluna on perusteltua.

– Koronaepidemiaan liittyvät tehtävät sitovat paljon terveydenhuollon työntekijöitä, vaikka osa näytteenotosta tapahtuukin yksityisten toimesta. Tämän vuoksi on päädytty toteuttamaan ostopalveluna myös kuntalaisten rokotukset, jotta pystytään samanaikaisesti toteuttamaan tehokas tartuntatautien jäljitystyö ja edes jossain määrin muuta terveydenhuollon palvelua, Reponen kertoo.

Terveystalo antaa rokotuksia kauppakeskus Revontulessa ja Mehiläinen kauppakeskus Rinteenkulmassa. Tämän lisäksi rokotteen voi saada terveysasemalla muun vastaanottokäynnin yhteydessä.