1. yle.fi
  2. Uutiset

Varsinkin nuorilta puuttuu polkupyörästä takavalo – Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa virhemaksun tai huomautuksen sai yli sata

Oulun poliisilaitoksen tilastossa on huomioitu lokakuun alun tehovalvontaviikko sekä kaksi seuraavaa viikkoa.

pyöräily
Pyöräilijä esittelee pyöränsä valoja.
Lain mukaan takavalon on oltava punainen ja etuvalon valkoista valoa tuottava. Kuvituskuva.Anja Hiltunen / Yle

Oulun poliisilaitoksen alueella 140 pyöräilijää on saanut liikennevirhemaksun tai huomautuksen polkupyöränsä valottomuudesta lokakuussa kolmen valvontaviikon aikana.

Poliisin pyörän valojen tehovalvonta alkoi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lokakuun alussa ja se kesti viikon. Tämänkin jälkeen valvonta on jatkunut, mutta kevyempänä. Poliisin tilastot koskevat ajanjaksoa 5.–25. lokakuuta.

Ylikonstaapeli Matti Kiljusen mukaan tehovalvonnassa havaittiin, että varsinkin nuorilta puuttui asianmukainen valopari ja yleisesti suurin huomautuksen syy oli takavalon puuttuminen.

Oulussa poliisi jakoi myös kaupungin lahjoittamia pyöränvaloja pysäytetyille pyöräilijöille. Poliisi mukana Oulussa pyöräilijöiden valojen käyttö pimeällä onkin lisääntynyt valokampanjan jälkeen.

Kesäkuussa voimaan tullut uusi tieliikennelaki vaatii, että pyöräilijällä on oltava varsinkin pimeään aikaan käytössä sekä etu- että takavalo.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi