1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylässä Keljon pitkäaikaisosastolla on todettu kuusi koronavirustartuntaa

Tartuntoja on sekä asukkailla että työntekijöillä.

Jyväskylä
Keljon pitkäaikaisosasto
Kaupungin mukaan kaikkia Keljon pitkäaikaishoidon osastolla koronalle altistuneita asukkaita hoidetaan omissa huoneissaan. Jarkko Riikonen / Yle

Jyväskylässä Keljon pitkäaikaishoidon osastolla on todettu viikonloppuna kuusi koronavirustartuntaa, kertoo Jyväskylän kaupunki tiedotteessaan.

– Ensimmäiset kaksi tartuntaa todettiin perjantaina ja sen jälkeen päätettiin testata kaikki kyseisen osaston asukkaat ja henkilöstö. Tulokset on saatu maanantai aamuun mennessä. Tartuntoja ilmeni yhteensä kuusi. Tartuntoja on sekä työntekijöillä että asukkailla, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä tiedotteessa.

Käsmä kertoi tänään Keskisuomalaiselle, että koronatartunta on todennäköisesti tullut työntekijöiltä. Henkilökunnan suojaus on Käsmän mukaan jossain vaiheessa ilmeisesti pettänyt.

Kaupungin mukaan kaikki tartunnan saaneet on eristetty yksikön tiloissa ja heidän kulkuaan rajoitetaan huoneiden välillä.

Myös kaikkia tartunnalle altistuneita asukkaita hoidetaan omissa huoneissaan muista asukkaista erillään.

Tartuntojen vuoksi Keljon palvelukeskuksen ruokasali on suljettu 15. marraskuuta asti.

– Keljon palvelukeskuksen ruokapalvelun työntekijät ovat käyttäneet suojaimia asiakaspalvelutilanteissa ohjeiden mukaisesti. Ruokasali suljetaan jatkotartuntojen ehkäisemiseksi, kertoo Kylän Kattauksen liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo.

Keljon pitkäaikaishoidossa on 77 asukasta ja 66 työntekijää.

Valtaosa asukkaista ei ole kaupungin mukaan ollut tekemisissä tartunnan saaneiden henkilöiden kanssa.

– Keljossa on tehty työvuorojärjestelyjä siten, että koronatartunnan saaneita potilaita hoitavat pääsääntöisesti eri työntekijät kuin muita asukkaita. Työntekijät suojaavat itseään sekä muita asukkaita tartunnoilta suojavarusteiden lisäksi noudattamalla tiukkoja hygieniamääräyksiä. Osastojen 1 ja 2 välillä ei ole kulkua tällä hetkellä lainkaan, sillä tartuntoja ei toisella osastolla ole lainkaan, Käsmä sanoo.

Kaupunki antoi perjantaina uudet ohjeet vierailujen järjestämisestä (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi).

Kaupungin mukaan vierailuille tulee saapua esimerkiksi täysin terveenä, käsihygieniasta on huolehdittava ja käytettävä maskia annettujen ohjeiden mukaisesti.

Juttuun lisätty 2.11.2020 klo 16:29 Käsmän Keskisuomalaiselle kertoma tieto siitä, että korontatartunta on todennäköisesti tullut työntekijöiltä.

Lue seuraavaksi