Hyppää sisältöön

Myrsky ylitti Pohjanmaan ilman isompia vahinkoja

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella vahingontorjuntatehtäviä oli 140 ja Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella kuutisenkymmentä.

Myrsky riehui Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla maanantaina. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kova tuuli ja myrsky riepoivat eilen pitkälle iltaan ja yöhön Pohjanmaata ja Etelä-Pohjanmaata. Pohjanmaan pelastuslaitoksella tehtäviä oli kaikkiaan kuutisenkymmentä. Suurin osa tehtävistä oli kaatuneista puista johtuvia vahinkoja tai irtoamassa olleiden kattojen aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä.

Vahinkoja korjataan rannikolla vielä pitkään tämän päivän aikana. Sähköttä oli tiistai aamulla muutamia satoja talouksia mm. Vaasassa, Närpiössä, Maalahdessa, Korsnäsissa ja Mustasaaressa sekä Kristiinankaupungissa.

Pohjanmaan pelastuslaitokselta todetaan, että tämä myrsky ei ollut yhtä paha kuin syyskuun puolivälin Aino-myrsky. Tehtäviä oli nyt noin kolmasosa siitä mitä silloin oli.

Etelä-Pohjanmaalla tehtäviä oli rannikkoa enemmän. Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että vahingontorjuntatehtäviä oli yhteensä 140. Tehtävistä iso osa oli puiden kaatumisten aiheuttamia vahinkoja, vahinkoa aiheuttivat myös myrskyn riepottelemat liikennemerkit, jotka haittasivat ja aiheuttivat vaaratilanteita liikenteen sujumiselle.

Suurimmat tuhot Etelä-Pohjanmaalla olivat Lapualla irronnut suurehkon teollisuushallin peltikattoa ja Seinäjoella kerrostalosta tuulen mukana lähtenyt huopakatto.

.
.