1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

Lappiin satoi runsaasti vettä – torstaina jälleen luvassa lunta

Vaikka kuluva viikko kääntyykin hieman viileämmäksi, vaikuttaa sää jatkuvan tavanomaista lämpimämpänä seuraavien viikkojen ajan.

sää
Lumisade maaseudulla mökin pihalla.
Torstaina Keski- ja Pohjois-Lappiin on luvassa lumisateita.Nella Nuora / Yle

Maanantaina aikana erityisesti Etelä-Lapissa saatiin runsaita vesisateita. Rovaniemen suunnalla 24 tunnin sadekertymä oli 21,3 millimetriä, Ylitorniolla 25,9 millimetriä ja Ranualla 26,7 millimetriä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologi Iiris Viljamaan mukaan 20–30 millimetrin sademäärät ovat kuitenkin vielä tyypillisiä näin alkutalvestakin.

Loppuviikkoa kohden Lapissa päästään jälleen hiukan talvisimpiin lämpötiloihin. Sää viilenee jo tiistai-iltaa kohti ja keskiviikon vastaisena yönä Keski- ja Pohjois-Lapissa päästään pakkasen puolelle. Eteläisemmässä Lapissa lämpötila on nollan molemmin puolin.

– Säätyyppi on nyt sellainen, että matalapaineita on luvassa. Keskiviikkona on jo epävakaista ja luvassa on heikkoa sadetta. Torstaina taas satelee jälleen ja Pohjois- ja Keski-Lappiin nuo sateet tulevat lumena. Silloin tiedossa on 2–6 cm lunta, Viljamaa kertoo.

Vaikka kuluva viikko kääntyykin hieman viileämmäksi, vaikuttaa sää jatkuvan tavanomaista lämpimämpänä seuraavien viikkojen ajan.

Lue seuraavaksi